ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се справим със склеродермията?

Причини и рискови фактори при склеродермия
Диагностицирането на склеродермията може да бъде трудно, тъй като състоянието може да се развива много бавно и симптомите варират. Няма специфичен тест за потвърждаване на диагнозата.

Никой не знае какво точно причинява тази болест, въпреки че се смята, че някои гени могат да участват в промените, които настъпват с тялото докато се развива болестта.

Лечение и възстановяване от склеродермия
За съжаление няма лек за склеродермия, но има начини за преодоляване на проблемите до които води тя.

Могат да се приемат модифициращи болестта лекарства като стероиди, метотрексат и нови лекарства като инфликсимаб, които целят да отменят или да забавят процесите, които причиняват проблеми с  тялото. Те могат да бъдат използвани, за да се успокои хиперфункцията на имунната система и подобряване на кръвообращението, което позволява на човек да се живеят нормален начин на живот.

Всеки човек със склеродермия е засегнат по различен начин, лечение се предписва за конкретни проблеми, ако и когато те се появят:
• Овлажнители и стречинг упражнения за стягане на кожата
• Ръкавици и локално затопляне при болестта на Рейно;
• Киселинно-подтискащи лекарства при възпаление на хранопровода;
• Анти-хипертензивни лекарства за високо кръвно налягане;
• Противовъзпалителни лекарства за възпаление на белите дробове;

По отношение на диетата, е важно да има много селен и витамини A, C и E, които са антиоксиданти и помагат за намаляване на възпалението. Правенето на редовни физически упражнения и не пушенето, също защитава сърцето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *