ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ананасът осигурява прилив на много енергия в организма

Ананасът е плод, които расте в тропическите страни и има формата на огромна шишарка. Той има цилиндрична форма и е покрит с шипове и восъчна кора, а в горната си част има гъста корона от листа.

В ананаса има много от витамините В и С, както и важни минерали като мед и манган. Те са източници и на диетични фибри. Този плод е с ниско съдържание на наситени мазнини и натрий. В ананаса има смес от ензими наречен бромелаин, който е много полезен за здравето. Известно е, че бромелаинът много помага при възпаления на рани и е добра добавка към диети за сваляне на излишни килограми, а последните изследвания показват, че бромелаинът е полезен при борбата с раковите клетки и нарушенията в храносмилането.

Витамин С, който се съдържа в ананаса е много полезен при борба със сърдечно-съдовите заболявания, затруднено дишане и астма. Той подобрява и имунната система и може да попречи на повтарящи се инфекции, грип и херпеси. Витамин В1 в ананаса пък осигурява прилив на много енергия в организма.

Манганът, които се съдържа в ананаса пък осигурява антиоксидантна защита на организма и и грае съществена роля в изграждането на костите и подържане на съединителната тъкан. Ако включите ананаса в диетата си може да намалите риска от дегенерация на макулата и да си осигурите по-добра здравословна визия с напредването на възрастта.

Бромелаинът, които се съдържа в ананаса поддържа здравето на храносмилателния тракт и намалява туморните растежи в тялото. Ананасите са богати на витамин С, който е водно-разтворим антиоксидант и предпазва водните области на организма от свободните радикали, които могат да образуват плаки в артериите и от там да доведат до появата на атеросклероза.

Яденето на ананас може да предотврати редица заболявания като например подагра, синдром на карпатния тунел, грип и настинка, синузит, пневмония, бронхит, астма и др.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *