Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бразилският орех помага за намаляване на нежеланото тегло

Когато видите хранителните данни на бразилския орех може много ясно да си представите какви са ползите от него за здравето на човек. Високото съдържание на селен в бразилския орех е това което го прави толкова полезен за нашето здраве. Селенът е важен минерал антиоксидант, който може да предпази организма от вредното въздействие и увреждане от свободните радикали. Свободните радикали са силно реактивни частици, които могат да увредят клетките на тялото и тъканите със своя окисляващ ефект.Селенът може да противодейства на свободните расикали и да предпазва организма от редица заболявания включително и сърдечно-съдови. Селенът стимулира синтезът на глутатион, който играе важна роля в намаляване на вредата от свободните радикали. Той е необходим за правилното функциониране на щитовидната жлеза.

Бразилският орех също като другите ядки е с високо съдържание на протеини и фибри, които помагат за контролирането на глада и по този начин помагат да намалим нежеланото тегло. Бразилските орехи също са много богат източник на омега-6 мастни киселини, които помагат да се намали риска от сърдечно-съдови заболявания. Бразилският орех поддържа по-ниско ниво на холестерола като по този начин намаляват риска от заболявания като сърдечни удари и инсулти. Бразилският орех е богат на цинк и затова се използва за лечението при хора с недостиг на цинк.

Много трябва да се внимава с употребата на бразилски орех, тъй като високите нива на селен в организма могат да доведат до умора, раздразнителност и разстроен стомах. Правилният прием на бразилски орех води до намаляване на риска отзаболявания като рак на гърдата, рак на простатата, рак на белите дробове, на кожата и на дебелото черво.

Няколко бразилски орехa на ден, заедно с добро допълнение антиоксидант, осигуряване на максимални ползи за здравето. Селенът, които се съдържа в тях е елемент на ензима, които конвертира тироксин, както и трийодтиронин, а те са полезни за правилното функциониране на щитовидната жлеза. Ядките на бразилския орех спомагат за предотвратяването на образуването на кръвни съсиреци. Препоръчителна доза на селена е 75 микрограма за мъже и 55 микрограма за жените.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *