Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се предпазим от летните настинки

Избягвайте продължителен престой на ожи­вени места. Тълпата създава перфектни условия за разпространение на вирусите. Например препълненият обществен транспорт е рай за патогенните организми. В свободното си време е по-добре да посетите улично кафене или заве­дение на открито, отколкото да седите в поме­щение с климатик. През лятото безброй орди от вездесъщи микроби и бактерии се размножават с невероятна скорост. Ето защо, внимателно измивайте ръцете си, плодовете и зеленчуците, под течаща вода, спазвайте правилата за лична хигиена и санитарните норми. Не забравяйте, че през лятото храната дори и в хладилника се разваля доста бързо, така че не правете големи покупки. Старайте се да не залежават храни­телните продукти, особено месото и млечните храни.

Специалистите препоръчват да си мием ръцете по няколко пъти на ден, защото вирусите на прос­тудата се събират главно върху кожата.

Може да прихванете настинка при ръкостискане или от дръжките на вратите, ако преди вас ги е пипал болен човек. Ако след това докоснете лицето си, вирусите могат бързо да попаднат в организма през лигавицата на носа.

През лятото влажното обтриване е чудесен начин да се освежите и в същото време да под­държате ръцете си чисти. Мокрите кърпички са удобни за използване и може да ги носите винаги със себе си.

Спазването на тези прости правила ще ви по­могне да избегнете проблемите и да се насладите изцяло на почивката си и на златното лято, като при това ще съхраните и здравето си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да се предпазим от летните настинки

  1. Pingback: От какво се причинява болестта на легионерите? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *