Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да спрем коликите при бебето

За първи път коликите са описани още през шести век и от тогава до сега симптомите им не са се променили кой знае колко много. Симптомите са: бебето става раздразнително, свива крачета нагоре, бърчи чело , на моменти трудно си поема дъх. Освен това плаче пронизително и продължително, а състоянието му се влошава предимно вечер. Симптомите са ясни, но причините за появата на коликите не са особенно ясни.

Някои от хипотезите за появата на коликите са следните:

  • Според най-разпространената коликите са дължат на газове в червата.
  • Според друга хипотеза коликите са дължан на алергия към майчиното мляко или към другите млека, които бебето приема.
  • Третата хипотеза сочи, че причина за появата на колики е недоразвития при бебетата хранителен тракт.
  • Има и такава според която напрегнатата майка е причина за появата на колики при бебетата.
  • Следващата хипотеза може и много да ви изненада, но според нея коликите при бебетата се дължи на кърмаческа мигрена.

Продължителността на коликите е от третата седмица на раждането до третия месец и траят до три часа на ден. Има и бебето при които коликите започват още на първата сезмица от раждането и не отшумяват до 4-5 месец.

За съжаление няма чудодеен лек, с които да се излекуват коликите, но има много средствау които облкчават страданието на бебето. Първо и най-разпространено средство са капките на билкова основа и тези, които съдържат съставката симетикон. Тя намалява газовете и облекчава страданието на бебето.Вторият начин за спиране на коликите е чрез мехлем против колики. Той съдържа етерични масла от анасон и ким. Този мехлем се нанася върху коремчето на бебето и се разстрива по посока на часовниковата стрелка. Третото оръжие в борба с коликите е чай от копър, той е най-изпитаното средство. Четвъртият начин е да прекъсвате храненето по 2-3 пъти за да може бебето да се оригне хубаво. Петият е да се доверите на специалните шишета и биберони против колики.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да спрем коликите при бебето

  1. Pingback: Изборът на педиатър | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *