Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Динята предпазва от топлинен удар

Динята не е нищо повече от топка пълна с вода. Добре е обаче да знаем какви ползи има тя за здравето ни. Добре е да консумирате диня за да се предпазите от заболявания като високо кръвно налягане, диабет, бъбречни заболявания, сърдечни заболявания, топлинен удар, дегенерация на макулата, импотентност и др.

Бъбречни заболявания. Динята съдържа много калий, които е много полезен за прочистване на токсичните отлагания в бъбреците. Нещо повече тя е много полезна за намаляване на концентрацията на пикочнота киселина в кръвта, като по този начин се намалява шанса за формирането на камъни в бъбреците. Тъй като тя е с високо водно съдържание предизвиква по-често уриниране, което отново е полезно за прочистване на бъбреците. Съдържа високо количество на антиоксиданти, които осигуряват доброто здравословно състояние на бъбреците за по-дълго време.

Високо кръвно налягане. Съдържанието на големи количества магнезий и калий в динята помагат за сваляне на високото кръвно налягане. Каротеноидите им пречат на втвърдяването на стените на вените и артериите, като по този начин помагат за намаляване на кръвното налягане.

Предотвратяване на топлинен удар. Динята е много ефектива в намаляването на телесната температура . Много хора в тропическите райони ядат плодове в следобедните часове за да се предпазят от топлинен удар.

Диабет. Различните видове минерали и витамини, както и магнеция и калия , които се съдържат в динята помагат за правилното функциониране на инсулина в организма, като по този начин намалява нивото на кръвната захар.

Сърдечни заболявания. Бета каротинът, които се съдържа в динята е известен с антиоксидантните си свойства предпазва от сърдечни заболявания. Помага също и за намаляване на холестерола, което  предпазва от сърдечен удар.

Дегенерация на макулата. Съдържанието на бета каротин, витамин С осигуряват много добра защита на очите и предпазват от дегенерация на макулата. Антиоксидантите, които се съдържат в динята защитават очите ви от заболявания като изсушаване на очите, глаукома и други.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Динята предпазва от топлинен удар

  1. Pingback: Лекари препоръчват: яжте диня за отслабване и здраво сърце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *