ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рибата премахва депресията

Една здравословна, добре балансирана диета обикновено съдържа риба. Рибата е протеинова храна и съдържа по-малко калории в сравнение с другите източници на месо. Рибата е една от най-разнообразните храни в природата, освен че има много видове риба и рибни продукти в природата тя може да се приготвя и по различни начини. Тя може да се консумира и в суров вид под формата на ашоа, суши и карпачо. Изследване направено в Университета в Харвард е установило, че консумацията на минимум 2 порции на седмица риба е най-добре за здравето на хората. Изследването е установило също така, че консумацията на риба намалява риска от сърдечно съдови заболявания с повече от тридесет процента. Маслата, които се съдържат в рибата намаляват съсирването на кръвта и я правят по-малко лепкава. Проучванията показват, че косумацията на рибо помага за облекчаването на редица заболявания като:

Депресия – съдържането на омега-3 мастни киселини,които са открити в рибата повишават нивата на сератонин в мозъка и намаляват депресията.

Омега-3 мастните киселини в рибата регулират възпалителни цикли в организма и предотвратяват заболявания като цистит, артрит и простатит.

Консумацията на риба намалява риска от развитие на рак на простата при мъжете.

Омега-3 мастните киселини са много ефективни при лечението на нередовен сърдечен ритъм. Те са ефективни при намаляване на триглицеридите, понижаване на кръвното налягане и намаляване на темпа на растеж на атеросклеротична плака.

Яденето на риба се смята за една от най-здравословните храни в днешно време. Най-полезната риба е тази приготвена на скара. Най-препоръчвани риби за консумация са сом, сьомга, морска треска, риба тон, пъстърва, скумрия, херинга и сардини.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Рибата премахва депресията

  1. Pingback: 7 начина за превенция на високото кръвно | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *