Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо лечението на токсоплазмозата се извършва само от лекар ?

Самолечението невинаги боди до пълното премахване на па­разитите и човек си остава носител. По време на приема на лекарството не е излишно да се спазва подходяща диета: трябва да се приемат много протеини с храната – месо, сирене, бобови растения (размножаването на ламблиите е най-активно при наличието на голямо количество въглехидрати).

Не целувайте котката си! Токсоплазмите също са едноклетъчни паразити. Те живеят в организма на различни животни и птици, диви и домашни. Но човек може да се зарази само е токсоплазмцте на котката. Цистите от техните изпражнения попадат в почвата и оттам на растенията, пренасят се по въздуха и водата върху раз­лични предмети, и може да оцеле­ят на тях до 1 година и повече.

Ако котката живее в къщата, нейният стопанин и членовете на семейството му могат да се за­разят при почистване на котеш­ката тоалетна, ако не ползват ръкавици.

Много лекари смятат, че прех­върлянето на заразата става обикновено не е от самата котка, а по време на обработването на сурово месо (телешко, свинско, птиче месо), особено свинското, или при консумиране на недобре изпечено месо. Хората с професии, свързани с обработване на сурово месо (готвачи, работниците в кланици, магазини), са изложени на риск от заразяване с токсоплазмоза. При попадането на паразитите в човешкото тяло, имунната система незабавно за­почва да произвежда специфични защитни антитела. Те блокират токсоплазмозата и не й позволя­ват да се разпространи из целия организъм.

Много често токсоплазмоза­та протича в скрита форма, като банално остро респираторно заболяване и болните дори не ос­ъзнават, че са се заразили с нещо. Но при отслабване на имунитета токсоплазмозата може да засег­не нервната система, сърцето, кръвоносните съдове на очите.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Защо лечението на токсоплазмозата се извършва само от лекар ?

  1. Pingback: Какви са симптомите на токсоплазмозата? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *