Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чаша вино всеки ден за свежа памет

Възрастните хора, които се на­слаждават на малки количества алко­хол, по-рядко стават жертва на деменция. До този извод стигнали учените, според които умерената употреба на алкохол може да се окаже добра защи­та против болестта на Алцхаймер и другите видове деменция.

Изследователи от Централния ин­ститут по психично здраве в немския Манхайм установили, че пенсионери­те над 75 години, които ежедневно изпиват по чаша вино, с 40 % по-рядко стават жертви на тази страшна и неизлечима болест. Тя буквално е бич за старите хора. Разбира се, учени­те провели изследване с участието на 3200 човека над 75 години, които в началото на наблюдението били съвсем здрави. В крайна сметка при 217 пенсионери се появила деменция – след година и половина- наблюдение и ново изследване след три години. Досещате се, че почти всички не при­емали чаша вино като останалите. Учените казват още, че няма голямо значение какво питие приема старият човек – това може да е бира, коняк или каквото ида е друго – само да е в малки количества.

През последните 31 години в 71 изследвания, в които взели участие 153 856 човека, се е търсела връзката между умерената употреба на алкохол и запазване На когнитивните функции при възрастните хора. Повечето от тези разработки доказали, че подобна връзка съществува.

Алкохолът действително понижава риска от развитие на болестта на Алцхаймер, както и на другите видове деменция.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *