Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Содата за хляб не помага при млечница

Млечницата е заболяване наричано още соор. Предизвиква се от гъбичката Кандида и се среща предимно при новородени бебета поради недоразвитата им имунна система. При кандидозата се виждат множество бели или белезникави налепи, които могат да бъдат навсякъде в устната кухина на бебето, както и по езика, вътрешната страна на бузите и устните, небцето и венците. Млечницата предизвиква слаби затруднения при гълтането. При оскъдни налепи бебето продължава да суче, но ако те обхванат цялата уста, сукането е затруднено.

Общите симптоми на млечницата са:

  • Леко повишена температура.
  • Болки при хранене и преглъщане.
  • Подуване на разположените в близост лимфни възли.

Нормално е при новородените бебета да се вижда бял налеп по езика след хранене, но той изчезва по време на следващото хранене за разлика от млечницата. Не се опитвайте да почиствате налепите по механичен път, нито да се опитвате да лекувате бебето със сода за хляб и мед. Най-добре е да посетите лекар, които ще ви предпише противогъбичен антибиотик. Този антибиотик се прилага след хранене, като след като му дадете антибиотика детето не трябва да приема никаква храна или течност в продължение на няколко часа за да не се отстрани лекарството и да не може да подейства. Вече започнатото лечение трябва да продължи 10 дни, тъй като гъбичките са много упорити. Има вероятност, ако не е проведено лечението както трябва гъбичките предизвикващи млечница да се появят отново. Млечницата може да се появи отново в устата на бебето ви, ако при невнимание внесете на бебето в устата с лъжичка или при кърмене от гъбичките на млечницата. Ако се случи бебето ви да заболее отново от млечница лечението се повтаря. Това заболяване обикновенно се наблюдава при деца които са употребявали по продължително време антибиотици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Содата за хляб не помага при млечница

  1. Pingback: Незаменимите бактерии в киселото мляко

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *