7 рецепти със сода – много лесни и изключително полезни за здравето

Содата е един от най-често използваните продукти в ежедневието. Може да се намери в дома на всяка домакиня.

Но в същото време не всеки знае как може да се използва, освен да като я добавяте към храната. Имате я в шкафовете си, постоянно е пред очите ви, но не всеки ден я използвате.Затова в днешната ни статия искаме да поговорим за прекрасните свойства на содата и как може да се използва не само в домакинството. Разбира се – без ФАНАТИЗЪМ.

С помощта на содата, например, можете безболезнено и ефективно да се отървете от тресчицата, забила се в пръста ви. Или да се погрижите за здравето и чистотата на зъбите си, на кожата си.

Това са само част от многобройните ползи, които така познатата и същевременно непозната за нас сода бикарбонат притежава. След това ще говорим за няколко типа приложения, които вероятно ще ви заинтересуват. Така че прочетете внимателно и запомнете, тази информация наистина ще ви бъде много полезна.

Скраб за лице и тяло

Един от най-добрите начини да използвате сода за хляб е да си направите скраб за тяло и лице. Мнозина вече са запознати с това свойство на содата и оценяват резултата, така че не пестят време за такива домашни спа процедури. За да направите това, смесете две супени лъжици сода за хляб и половин чаша вода, изчакайте сместа да се превърне в паста и можете спокойно да я нанесете като ексфолиант върху лицето или тялото си. Страхотното при него е, че е абсолютно натурален, няма противопоказания и е много икономичен.

Детокс във ваната

Ако смесите ябълков сайдер със сода за хляб, ще получите най-добрия детокс, който можете да си представите. Тези две съставки ще ви помогнат да си приготвите без преувеличение чудотворна вана. Като я направите, ще се освободите от болката и сърбежа, ако това ви е причинило дискомфорт. И ще пречистите тялото си от натрупаните токсини.

Срещу стрес

Друг добър вариант: добавете три супени лъжици сода за хляб във ваната с топла вода, изчакайте 5 минути и вашата релаксираща вана е готова! Повярвайте, това е един от най-ефективните начини за облекчаване на стреса, освен това такава вана ще помогне и на тези, които страдат от подуване на краката.

Ухапвания от насекоми

Сода бикарбонат се използва и за лечение на ухапвания от насекоми. За да направите това, трябва да приготвите смес от три супени лъжици сода за хляб и половин чаша вода и след това да нанесете получената паста върху засегнатия участък от кожата по няколко пъти на ден. Много скоро ще забележите, че сърбежът, зачервяването и подуването изчезват и можете да забравите за този дискомфорт.

Дезодорант

Ако внезапно получите алергия към различните индустриално произведени дезодоранти и антиперспиранти, ви препоръчваме да си приготвите собствено естествено средство срещу неприятна миризма. Просто смесете малко сода за хляб с малко вода и след това нанесете получената паста върху кожата си, сякаш е дезодорант. Резултатът ще ви изненада приятно.

Тресчици

Можете също така да се отървете от треските, забити в пръстите ви, с помощта на сода.За целта трябва да смесите една щипка сода с половин чаша вода, да разбъркате добре и с получената смес да намажете засегнатото място.Много скоро треската ще излезе и ще забравите за тази малка неприятност.

Язви

Тази последна рецепта ще ви бъде особено интересна. Особено за тези, които страдат от пептична язва. Лекарството е доста просто, но ефективно. Достатъчно е да разредите една (максимум две) чаени лъжички сода за хляб в чаша пречистена вода. Да я разбъркате добре (до пълното разтваряне на частиците на содата – до прозрачност на сместа. И да приемате това количество (1 чаша) дневно. Ако сте постоянни и не забравяте да извършвате тази процедура всеки ден, положителният ефект няма да закъснее. Содата действа по следния начин: тя просто блокира производството на стомашна киселина.

Със сигурност вече сте се досетили, че след някои от посочените процедури по тези рецепти трябва добре да се изплакнете с чиста вода. Ако по кожата ви останат неразтворени кристалчета сода, те могат да разранят иначе добре почистената ви кожа.

Надяваме се, че нашите съвети са ви били полезни. Не се страхувайте да ги изпробвате. Содата за хляб има много предимства, от които можете да извлечете в полза на себе си и за семейството си.

Източник: econet

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *