Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-добрата подкрепа за имунната система

Много фактори правят невъзможно имунната система да функционира правилно. Това налага едно по-различно отношение, не само към онова, с което се храним, но към хигиената на живот изобщо

имунната система
Рационалното хранене и здравето на стомаха е свързано с добрата работа на имунната система

Когато имунната система е здрава тя е най-доброто средство за борба с болестите. Не само с настинките и сезонните неразположения, но и някои от най-сериозните заболявания, като рак например. Онова, с което се храним, оказва пряко въздействие върху здравето ни. Дарин Олиен в книгата си „Енергия в чиния: Пет източника на суперсила”, разказва откъде и как започва грижата за добрата работа на имунната система.

Дарин Олиен

Списъкът с предизвикателствата, с които трябва да се справи имунната система, е безкраен

Над 3 000 химикали се добавят към съвременните индустриални храни, а повече от 10 000 химически разтворители, емулгатори и консерванти се използват за обработка на храни в производството, според проучване. Не бива да забравяме и невидимите замърсители – електромагнитно излъчване, микровълните, Wi-Fi и т.н., които също допринасят за влошаване на имунитета.

Как да разберем дали имунната система е претоварена?

Това се доказва от леки заболявания, които обикновено не се забелязват. За повечето от тях вярваме, че са незначителни оплаквания, козметични недостатъци и раздразнения:

– Суха кожа, акне, главоболие.
– Възпалени очи. Лошо храносмилане.
– Запек.
– Болки в ставите.
– Умора.
– Наднормено тегло.

Симптомите са толкова разнородни и фини, че е трудно да се види връзката между тях и възпалителните заболявания.

Храненето, водата, кислородът и алкализирането са истинската основа на имунната система, основата на нашата устойчивост на болести.

Ключът към способността ни да държим болестите надалеч е следният: силно и здраво тяло, което получава нужната храна, е неблагоприятна среда за вируси и възпаления.

Храненето е най-важният фактор за добрата работа на имунната система

В допълнение към прясната и вкусна храна, имунната система се нуждае още от цинк, йод, витамини от група В (особено В6 и В12), витамини А, С и Е, желязо, мед, фолиева киселина и антиоксидантния коензим Q10. Цинкът поддържа тимусната жлеза , която произвежда клетки, наречени Т-лимфоцити, които се борят с вирусите.

20 съвета за силен имунитет

1. Пийте най-малко 30 мл. вода за всеки килограм тегло. Добавете четвърт чаена лъжичка нерафинирана груба сол, като хималайска например, към всеки литър вода, който изпивате.

2. Намалете приема на месо, риба, яйца и млечни продукти на малки порции – 1-2 пъти седмично.

3. Включете в менюто ферментирали храни – кимчи, кисело зеле

4. Заменете пастьоризираното краве мляко и сирене с ферментирали храни като кефир и натурално кисело мляко.

5 . Яжте кръстоцветни зеленчуци – броколи, карфиол, брюкселско зеле, бяло и червено зеле.

6. Не забравяйте студено пресованите растителни масла като зехтин, кокосово масло, масло от авокадо и ленено масло. Органичното сурово масло е много по-здравословно от повечето растителни масла.

7. Избягвайте хляб, тестени изделия, бисквити и всичко, приготвено от бяло брашно и други продукти от преработена пшеница.

8. Избягвайте не само захар, но и концентрирани подсладители като царевичен сироп и изкуствени подсладители – те са дори по-лоши от захарта.

9. Спрете да ядете, когато се почувствате наполовина сити. След 10 минути ще усетите пълно удовлетворение. По-полезно е да се отслабва по този начин.

10. Поемете отговорност за здравето си

Посещавайте редовно личния лекар и зъболекар – минимум 2 пъти в годината. Пускайте изследвания на кръв и урина, възползвайте се от безплатните прегледи, които много клиники организират в подкрепа на здравето.

11. Не се оплаквайте от живота. Той е такъв, какъвто е, защото е вашия живот. Какъв да бъде – зависи от вас.

12. Носете дрехи от естествени материи – органичен памук, лен, коприна, вълна, коноп. Кожата е най-големият орган, но в по-голямата си част не показваме уважението, което заслужава. Носенето на изкуствени материи денонощно не води до добро здраве.

13. Яжте половината или повечето зеленчуци и плодове сурови

14. Опитайте се да не пиете кафе всеки ден. Само ви се струва, че без него няма да оцелеете. Има далеч по-полезни начини за енергизиране. Не забравяйте, че кафето е много киселинно, което отрича всички негови ползи.

15. Носете възможно най-малко дрехи – бъдете максимално достъпни за слънцето и въздуха. Светлината и витамин D са полезни. Закаляването – също. Ходете боси и правете контрастни душове при всяко къпане. Обичайте студа – скочете в студено езеро или океан, излезте навън в хладен ден с тениска и шорти. Лекият студ стимулира капилярите и имунната система, засилва изгарянето на мазнините и удължава младостта.

16. Вдигайте тежести, във фитнеса или у дома, независимо дали сте жена или мъж

Така се стимулира производството на хормон на растежа и тестостерон, които са полезни за нас.

17. Яжте ядки, за предпочитане в покълнала форма – по този начин нивото им на киселинност намалява, те стават по-хранителни и по-добре се усвояват.

18. Опитайте се да ядете 70% пресни, цели растителни храни и 30% всичко останало (с изключение на нездравословна храна, разбира се).

19. Спете в пълна тъмнина – без телефони, часовници, таблети или телевизори и нито лъч светлина от улицата, прозиращ през завесите.

20. Яжте зеленчуци с ярки цветове, приготвяйте ги на пара, леко ги задушавайте или ги изпечете.

И един бонус съвет!

Научете се да не се притеснявате излишно, особено за онова, което не зависи от вас. Мръсният въздух, обездвижването и лошите мисли са основни причини за онкологични заболявания и кратък, изпълнен с болести живот.

Източник: darinolien.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *