Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Причини за възникване на лош дъх в устата при деца

Хигиената на устната кухина е много важна за всички. Лошият дъх е проблем, които засяга всички възрастови групи. Децато обаче са най-лесната мишена на това заболяване, тъй като те не мислят какво и как ядат, някои от тях дори избягват да мият зъбите си. Така че ако вашето дете има такова заболяване не е нужно да изпадате в паника, а да спазвате някои стъпки за да решите този проблем. Ваше задължение е да образовате детето си по отношение на хранене и почистване след това на зъбите и устната кухина. Най-вредни за здравето на зъбите и устната кухина са храни като сладолед, шоколад, бонбони и други сладкиши. Този вид храни най-много генерират микроби в устата и от там се получава лошия дъх. След като бактериите атакуват устата на детето те са склонни да се разпространяват много бързо и да предизвикат болки в зъбите. Преди да отидете на лекар може да опитате някои домашни рецепти за лечение като например да дадете на детето да дъвче дъвка без захар или да дъвче сварено жито.

Има много други причини за лош дъх, които всеки човек трябва да знае. Алергия, настинка, температура и т.н. също могат да причинят лош дъх. Някои деца имат навика да държат храна в задната част на зъбите си и ако това е по-продължителна причинява лош дъх в устата. Нужно е да се уверите че детето ви си мие зъбите преди лягане.

Понякога малки частици във въздуха засяда в носа на детето. Те причиняват инфекции и са причина за лош дъх. Понякога пък четката за зъби не е с достатъчно добро качество, което също може да е причина за лошия дъх. Добре е детето да пие достатъчно количество вода за да се предпази от лош дъх в устата.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *