Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как правилно да се защитим от слънцето

На слънце – със стъпването на плажа спазвай златното правило: нанасяй слънцезащитен продукт отново и отново.

Точната доза

Слънцето повдига настроението, стимулира имунната система и ни прави по-красиви. Със загоряла кожа изглеждаме по-енергични и стройни. Слънцето се грижи и за здравето ни. Тялото ни изгражда жизненонеобходимия витамин Д само с помощта на UV лъчите. За това са достатъчни само 15 минути напичане на ръцете и лицето. Не прекалявай с излагането на слънце, колкото и да ти е приятно – това уврежда кожата! Правилното дозиране е от основно значение! Съвет: всеки ден изяждай парче диня – утолява жаждата и предпазва клетките.

 

Преди слънчевите бани – вкусна UV защита? Подсили кожата с моркови и домати.

Защита отвътре

Храни като моркови, домати спанак или диня подготвят кожата за слънчевите лъчи. Съдържат каротиноиди, които изграждат слънцезащитния фактор (SPF) в кожата. Те се натрупват в епидермиса, отразяват светлината и улавят свободните радикали, които са виновни за слънчевите изгаряния и образуването на бръчки. Приемай тези вещества непрекъснато, през цялото лято. Достатъчни са два моркова и една чаша доматен сок дневно. За здравословен тен можеш да се погрижиш и с капсули (от аптеката), например Doriance Solaire. Приемат се по две на ден. Тези помощници защитават клетките, правят загара интензивен и пазят от слънчеви алергии.

UV Типология

UV лъчите не са еднакви. UV-B лъчите са сравнително добре изучени. Те действат на повърхността на кожата и са в основата на дълготрайния загар, но също и на слънчевите изгаряния. Дълго време се смятаха за единствените виновница за рака на кожата. Днес изследователите се съсредоточиха и върху изследването на не по-малко опасните UV-A лъчи. Те проникват в дълбочина и са причина за преждевременното стареене и отпускане на кожата, както и за слънчевите алергии. Затова новите слънцезащитни продукти са с фотостабилнифилтри срещу двата типа лъчи.

UV Защита

Съобразявай SPF фактора с твоя тип кожа. Ако издържаш незащитена на слънце 20 минути и се намажеш с крем с  SPF 15, теоретично си предпазена от слънцето на 5 часа (15х20 мин = 5 часа). Това обаче при непрекъснато, редовно и обилно мазане, защото още преди зачервяването UV лъчите увреждат клетките и разграждат колагена и еластина, което състарява кожата.

Под контрол

Кожата има невероятна памет. Тя помни всяка минута, в която е била изложена на слънце. Резултатите се забелязват години по-късно – бръчки, петна или в най-лошия случай – рак на кожата. Експертите считат, че заболяванията от рак на кожата в следващите 10 години ще се удвоят и съветват за контрол и превантивни грижи. Следи пигментацията по правилото АКЦД: Асиметрия (петната имат неправилна форма), Краища (краищата на петната са неравни и груби), Цвят (петната са на места по-светли, на места по-тъмни) и Диаметър (над 2 мм). Поне един път годишно се преглеждай при кожен специалист, защото разпознатото навреме заболяване е лечимо 100%.

 

След плажа – възстанови хидробаланса на епидермиса след деня на плажа

Релакс за кожата

след залез слънце епидермиса ти има доста работа, защото нощем регенерацията на клетките върви с пълна сила (включително увредените през деня на плажа). Ако си следвала нашите съвети, кожата ще постигне това с лекота. Защитно действие има и продуктите за след слънце. Те охлаждат, хидратират добре и се грижат за кожата, като възстановяват увредените клетки.

Траен загар

ако искаш дълго да се радваш на хубавия си тен, ще ти помогнат кремовете за траен загар с тен активиращ комплекс, който стимулира произвеждането на меланин. Използвай редовно лосиони за тяло и веднъж седмично почиствай мъртвата кожа с пилинг. След 1 месец кожата ти ще е изцяло обновена и готова за автобронзантите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Как правилно да се защитим от слънцето

  1. Pingback: Как да запазим тена по-дълго върху кожата си?

  2. Pingback: Как да се предпазим от претопляне и обрив? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *