Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Акупунктурата – иглите, които лекуват…

Акупунктурата се базира на представата на Изтока за баланса на енергийния поток – Чи – в тялото. Когато равновесието се наруши или се блокира енергията, здравето се нарушава. Китайците смятат, че има 20 основни пътеки – меридиани, по които тече енергията. Те са „достъпни чрез около 400 акупунктурни точки, съответстващи на определени органи и системи в тялото. Комбинират се различно, според вида на заболяването. Енергийните точки се стимулират от специални тънки игли за акупунктура. Те са с различна дължина, сторед точката, в която се прилагат. Иглите могат да се прилагат по цялото тяло. Стимулирането на точките възвръща равновесиета на енергийния поток в тялото. Така то може да изяви способността си за самолечение и да възстанови естественото си състояние. Извършена от специалист, процедурата е безболезнена и с минимални странични ефекти. Усещането от игличките е като съвсем леко докосване. Понякога пациентите чувстват леко затопляне, натиск или дори не разбират, че е поставена игла.

В акупунктурата се изисква изключителна точност при убождането. Това е много важно тогава, когато през активната точка преминава нерв или кръвоносен съд с нервни влакна. Неумелата медицинска намеса може да доведе до сериозни последици. Когато не се извършва от специалист акупунктурата може да бъде опасна, тъй като може да се предадат различни болести.

Много дипломирани лекари, наред с обичайната си практика, използват и нетрадиционни методи на лечение като акупунктура, фитотерапия и хомеопатия. Преди да се доверят на съответния специалист, пациентите трябва да проверят дали той разполага със съответните сертификати. Най-добрите терапевти учат 10-30 години. В наши дни обучението е ограничено до краткосрочни курсове при източни специалисти. При избора на терапевт медицинското образование е плюс във времена, когато безброй лечители и знахари предлагат услугите си, без да познават човешката анатомия.

Освен терапевтична, акупунктурата има и козметичен ефект. Иглите могат да се поставят и по лицето, с което спомагат за балансиране на енергията, подобряване на мускулния тонус и премахване на торбичките под очите. За козметични цели акупунктурата се комбинира с билколечение и източен масаж.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Акупунктурата – иглите, които лекуват…

  1. Pingback: Намалете стреса след земетресение | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *