ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При подагра: 6 ефективни рецепти и храни за облекчаване на симптомите

Тук ще Ви запознаем с няколко лесни рецепти и храни, които ще Ви помогнат за справяне с болката

Подагра
Долупосочените рецепти и храни могат да Ви помогнат за облекчение на дискомфорта при подагра

Подаграта може да причини ужасен дискомфорт и болка на засегнатия човек. Това е състояние, което се характеризира с натрупването на пикочна киселина в тялото. Когато бъбреците не могат да отделят излишната пикочна киселина, това води до образуване на отлагания в ставите, които могат да бъдат мъчително болезнени. Най-често засегнатите от това артритно състояние са мъжете над 40 годишна възраст.

 

Основни фактори за развитие на подагра:

  • Генетика – Фамилната анамнеза за подагра увеличава шансовете за поява на заболяването.
  • Възраст и пол – Възрастните мъже са най-податливи за развиване на подагра.
  • Тегло- Ако имате наднормено тегло, шансовете за поява на състоянието са много по-големи.
  • Хранене- Яденето на храна с високо съдържание на пурин като дроб, бъбреци, миди, гъби и др. увеличават риска.
  • Консумация на алкохол- Прекаляването с алкохол засяга механизма на тялото, по който отстранява пикочната киселина от организма.
  • Здравни проблеми – Хипотиреоидизъм и високо кръвно налягане увеличават шансовете за поява на заболяването.
  • Пирем на лекарства – Някои диуретици като циклоспорин, ниацин и др. могат също да допринесат за заболяване от подагра.

Освен редовния прием на предписаните лекарства, долупосочените рецепти и храни могат да Ви помогнат за облекчение на дискомфорта.

 

Домашни лекове за подагра:
  1. Ябълков оцет

Ябълковият оцет е известен като вълшебна отвара за немалко заболявания, включително подагра. Той има противовъзпалителни свойства, които спомагат за успокояване на болката и дискомфорта свързани със състоянието. Той доказано възпрепятства отлагането на пикочна киселина в организма.

1 супена лъжица ябълков оцет се смесва с чаша вода и се пие. Пийте по 1 чаша вода с оцет всеки ден, препоръчително е да го правите сутрин.

 

  1. Сода бикарбонат

Обикновената сода за хляб увеличава нивата на pH на телесните течности, включително кръвта. Това спомага за бързото разграждане на пикочната киселина в кръвта и елимирането й от тялото.

Изсипете ¼ чаена лъжичка сода в чаша с вода и разбъркайте добре. Може да пиете от 2 до 4 чаши вода със сова всеки ден. Препоръчително е да се консултирате с лекар, преди да използвате сода за справяне с болестта.

 

  1. Английска сол

Английската сол действа отпускащо на тялото и мускулите. Тя изсмуква токсините от тялото и успокоява възпалените стави. Топлата вода със сол ще помогне за облекчаване на отока и болката.

Ще ви е нужна ½ чаша английска сол и 1 кофа топла вода. Добаете солта във водата и разбъркайте добре. Накиснете краката си за 15-20 минути, след което ги изплакнете с нормална вода. Може да използвате този метод за облекчение, когато ви е необходимо.

 

  1. Джинджифил

Джинджифилът съдържа противовъзпалителни съединения, които помагат за облекчаване на ставното възпаление, което се наблюдава при подагра.

Хапвайте по 2-3 сантиметрово парче джинджифил всяка сутрин. Яденето на джинджифил всекидневно би трябвало да доведе до облекчение на симптомите.

 

  1. Вода с лимон

Високото съдържание на витамин C в лимоновия сок помага за разграждането на пуриновите отлагания чрез повишаване на pH на урината.

Изстискайте сок от 1 лимон и разбъркайте в чаша вода. Може да добавите и малко количество мед, за да намалите киселинността на сока и да подобрите вкуса. Може да пиете по 2-3 чаши дневно.

 

  1. Зехтин

Зехтинът е богат на здравословни мазнини, които имат противовъпзалително влияние върху подутите стави при подагра и артрит. Полифенолите, присъстващи в зехтина, са отговорни за това му действие. Включването на зехтин или други растителни масла в ежедневното хранене се препоръчва за пациенти с подагра. Може да го добавяте към всичките си салати и други ястия или да го пиете директно от супена лъжица. Зехтинът има и силни антиоксидантни качества, които спомагат за премахването на токсините от тялото.

 

Заключение:

Препоръчително е да се консултирате с лекаря си, преди да използвате горепосочените лекове, за да се уверите, че няма да пречат на лекарствата, които са ви предписани.

Подаграта причинява силна болка и дискомфорт, но може лесно да бъде овладяна и да се предотврати по-нататъшно развитие на болестта. Горепосочените рецепти и средства могат да Ви помогнат значително в борбата със заболяването.

Източници: https://stylecraze.com; https://pixabay.com

Изглед на опаковката на продукта Генотрон
Генотрон – отстранява пуриновите натрупвания и причините за ставен дискомфорт

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *