Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Броколите са най-добри в борбата с раковите заболявания

Броколите са от семейство кръстоцветни /зеле,карфиол и т.н./. Броколите са с различни вкусове и различни цветове, цветовете варират от тъмнозелено до виолетовозелено. Този зеленчук е пълен с хранителни вещества като фитонутриенти и антиоксиданти. Броколите са много ценен хранителен продукт, защото има антивирусни, антиракови и антиязвени действия върху човешкия организъм. Помага много срещу рак на гърдата, рак на маточната шийка, рак на дебелото черво, на простатата и на белите дробове. Броколите са с ниско съдържание на калории и са особенно богати на витамин А, С, К, В6 и Е, калций, фолиева киселина, фосфор, калий, магнезий. Фитонутриенти и антиоксиданти в броколите помогнат да се стимулират защитните сили на организма и произвеждат антитела които се борят успешно с раковите заболявания.

  • Една чаша сок от броколи на ден предоставя необходимото количество калций за изграждането на здрави кости. Броколите действат много по-добре от млякото на костната система.
  • Тези зеленчуци са богати на антиоксидантни съединения, които защитават сперматозоидите от генетични увреждания и от появата на евентуални вродени дефекти в бъдещото поколение.
  • Като всички кръстоцветни зеленчуци броколите спомагат за доброто функциониране на дебелото черво, предпазват от запек и появата на рак на дебелото черво.
  • Високото ниво на антиоскиданти в броколите спомага за доброто здраве на очите и е най-добрият защитник срещу различни очни болести.
  • Половин чаша сок от броколи на ден може да осигури необходимият за ежедневието витамин С, който е необходим за защитата на имунитета и се бори с много заболявания.
  • Индол-3-карбинол, които се съдържа в броколите е много полезен в борбата с рака на простатата, а също така и с рака на гърдата.

Високата концентрация на сулфорафан в броколите повишава способнастта за детоксикация на черния дроб и кожата. Помага за възстановяването на кожата от излагането и на вредните UV лъчи на слънцето.

Когато купувате броколи избирайте тези, който са с тъмно зелен цвят, съхранявайте ги в найлонова торбичка в хладилника. Там те могат да престоят около 4 дни. За да направите сока от броколи по-вкусен може да го смесите със сок от зелена ябълка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *