Предупредителните признаци на диабет при жените

Диабетът има навика да се появява когато най-малко го очаквате. Той може да се развие както при мъжете така и при жените. Преди години се считаше, че диабетът е заболяване, което мъжете развиват в средата на живота си. Но се забелязва в последно време, че все повече и повече жени развиват това заболяване. Признаците на диабет при жените са прекомерна жажда, умора и апатия те твърде рядко се вземат на сериозно и обикновенно е твърде късно. Жените може да развият и гастационен диабет, които се появява по време на бременност и е специфичен само за тях. Диабетът се причинява ,когато задстомашната жлеза не е в състояние да произвежда инсулин или произведения инсулин не се използва. Диабетът е три вида диабет тип I, диабет тип II и гастационен диабет. Диабет тип I засяга най-вече младите хора на възраст под 21 години. Този вид диабет се случва, когато организма не произвежда инсулин. Диабет тип II настъпва, когато тялото не реагира на инсулина, произвеждан от панкреаса. Този тип диабет се среща най-често сред хората. Гестационен диабет е диабет, който се развива по време на бременност.

По надолу са изброени предупредителните признаците на диабет при жените

Един от най-забележителните симптом на диабет при жените е честото уриниране. Честото посещение на тоалетната по малка нужда е сигурен признак за наличието на диабет при жените. Честата нужда от уриниране се появява, тъй като тялото се опитва да премахне излишната захар в кръвта.

Друг знак за диабет е хроничната умора. Чувството на умора и отпадналост след сън е класически симптом на диабета. Тъй като умората често се отхвърля като признак поради многото работа и лишаването от сън много хора не приемат това като признак за наличието на диабет.

Замъгленото виждане и сухите очи също е симптом на диабет при жените. Защото на нивото на неусвоената захар в кръвта, намалява ефективността на очите, което причинява замъглено зрение.

Инфекции на пикочните пътища и повтарящи се инфекции са същосимптоми на диабет. При жените с диабет се увеличават случайте на инфекции на пикочните пътища.

Жените, страдащи от диабет може да имат суха и лющеща се кожа, която е причинена от дехидратация. Кожните инфекции също са често срещано явление.

Необяснимата и бърза загуба на тегло също е предупредителен знак за диабет. Тъй като тялото не е в състояние да разгражда погълнатата храна поради липсата на инсулин, много малко захари се абсорбират от организма, което води до бързата загуба на тегло. Това е един от предупредителните признаци на захарен диабет тип I.

Друго предупреждение за диабет при жените е намаляване на либидото и дискомфорт по време на полов акт.

Това са някои признаци и симптоми на диабет при жените. И мъжете и жените имат почти сходни симптоми и най-добре е да се консултирате с лекар, когато се натъкнете на тези симптоми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *