Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Малко история…за удоволствието от пиенето на бира

Бирата е естествено газирана напитка и съдържа малко количество алкохол. Трябва да знаете, че пяната, наречена „шапчица“, не само изглежда добре, но също така запазва вкуса на бирата по-дълго след наливането й в чашата.  Пяната я предпазва от вредното въздействие на кислорода. Бирата, ако е направена от малц, хмел, мая и вода, не съдържа никакви вредни за организма вещества. Малцът (покълнал ечемик) е богат на въглехидрати, протеини, ензими и минерали. И всичко това се запазва до голяма степен в напитката.

От времето, когато хората са започнали да варят бира, намират в нея все повече и повече лечебни свойства. Като се започне от древните шумери (Шумерия – страна на територията на днешен Ирак, която е съществувала през IV-II хилядолетие пр. н. е.), лекарите предписвали гаргара на устата и вътрешна употреба на топла бира за лечение на зъбобол. По-късно вавилонците продължили тази традиция, оставяйки писмени документи за бирата» През Среднове­ковието бирата се е изписвала за изхвърляне на камъни от бъбреците и за лечение на изто­щение, както физическо, така и духовно, с нея са правили разтривки при уморени крака след дълго ходене. През XVI век известният Парацелз лекувал чернодробни заболявания с папратова бира, а болести на дихателните органи – с бира от градински чай.

Като маски и средство за обтриване на тяло­то бирата е била използвана в средновековната козметика за подмладяване на кожата.

В края на XI век към бирата започнали да добавят хмел, придавайки й този вкус, който познаваме и ние.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *