БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

При синдрома на Вегенер се увреждат горните дихателни пътища

Моят внук е само на 19 години, страда от грануломатоза – синдром на Вегенер. Лекуват го с хормони. Моля да посочите и някои други действащи методи! Какво да очакваме В бъдеще?

Зоя Маринова – Стара Загора

Както стана ясно от интервюто с нашия консултант, синдромът на Вегенер – грануломатозата, е от групата първични васкулити. Потърсихме малко повече ин­формация точно за тази болест и стана ясно, че в този случай се увреждат горни­те дихателни пътища, белите дробове и бъбреците. Увредените от възпалението и некрозата кръвоносни съдове въвличат в разрушителния процес различни органи и системи. Както е в случая с грануломато­зата на Вегенер.

Когато се засегнат белите дробове, се появява кашлица с гнойни храчки и с кръв. А също и пневмония със склонност към разпад и образуване на кухини в белите дробове.

ВНИМАНИЕ!

  • Когато се засегнат бъбреците, може много бързо да се развие прогресиращ нефрит е голямо количе­ство белтъчини и еритроцити в урината.
  • Имунните тела се отделят в голямо количе­ство в кръвното русло и ето ви синдром с васкулитни прояви. За да се намалят те, непременно изпълнявайте препоръките на лекаря. След като премине лечебният курс, се заемете с профилак­тика, за да предотвратите рецидивите или поне да ги отдалечите във времето.

Първо, вашият внук трябва да се заеме с автотренинг и да разбере, че каквото и да бърши, то все ще е към добро. Той трябва да увери себе си, че всичко ще пре­мине, и наистина ще стане така. Няма да се излекува напълно, но може да се научи да живее с тази болест. Не бива да се потапя б стрес и депресия. На организма му е нужна почивка. Следваща задача е да прочисти организма си, като започне от червата. Има много методики, възползвай­те се от някоя от тях. Ще му помогнат билковите рецепти, съдържащи билки за по-бързо изкарване на жлъчния сок. Зас­тоялият жлъчен сок трябва да се изчисти от черния дроб, за да може този важен филтър в организма да заработи добре. Много е важно да пие достатъчно чиста вода -така ще се прочисти не само кръвта, но и лимфата.

По-нататък – да се заеме със закалява­не – обтриване със студени мокри кърпи, измиване със студена вода, разтриване на ушните миди.

Възстановителният период е много дълъг и изисква доста труд от страна и на болния, но този труд си заслужава.

Материалът е от в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *