Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли, защо не трябва да се злоупотребява с кафето?

През последното десетилетие непрекъснато се спори за ползата и вредата от кафето. Вече на всички ни стана ясно, че то по-скоро е полезно, отколкото вредно. Както и това, че е хубаво да го пием с мярка.

Тази ароматна напитка, която е част от живо­та ни, наистина съдържа доста антиоксиданти – тези вещества забавят стареенето на организма. Какво по-хубаво от това – бихме си казали всички. Да, ама не!

От една страна, кафето е признато за напитка, съдържаща по-големи количества антиоксиданти, които, както споменахме, забавят стареенето и оказват оздравяващо и укрепващо въздействие на организма.

От друга страна обаче, прекапяването с ка­фето може да предизвика точно обратния ефект. Защото излишъкът от антиоксиданти в организма (нека припомним, че това са същите тези витамини С и Е) може да се превърне в пусков механизъм за развитие на злокачествени ракови заболявания предупреждават американски специалисти от Кардиологичния институт в Седарс-Синай. Така че, всичко е добро, когато е с мярка.

И ВСЕ ПАК… ТО СПАСЯВА ОТ ПОВТОРЕН ИНФАРКТ!

Учени от Харвардския университет провели ана­лиз на резултатите от десетгодишно наблюдение на 1369 пациенти, преживели инфаркт през 1990 г.

Оказало се, че тези от тях, които са употребя­вали по една до три чашки кафе на ден, три пъти по-малко рискуват втори инфаркт в сравнение с другите, които не били привърженици на кафето.

Учените предполагат, че веществата, съ­държащи се в кафето, помагат за подобряване микроциркулацията на кръвта и предотвратяват образуването на тромби. Разбира се, излишно е да повтаряме, че всичко е добро, когато е с мярка специалистите препоръчват не повече от три чашки на ден.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *