Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ново проучване на Оксфорд: имунитетът срещу ковид–19 трае поне 6 месеца

Изследователи твърдят, че имунитета към заболяването трае по-дълго, отколкото се смяташе

Коронавирус имунитет
Мащабно проучване установи, че имунната защита срещу ковид-19 трае 6 месеца

След като ген. Мутафчийски съобщи за четирима повторно заразени медицински служители от ВМА, преди няколко дни, отново изникна въпроса, колко време трае имунитета след оздравяване от коронавирус?

Според информацията споделена от генерала, интервалът между първото и повторното заразяване на медиците е между 5 и 8 месеца, което потвържава новите открития в областга.

Изследователи от Оксфорд установяват, че имунитета след прекарване на заболяването трае средно около 6 месеца. При някои този период може да е по-дълъг, а при други по-кратък. Те стигат до заключението след мащабно проучване за реинфекция с ковид-19 сред медицински пресонал. Резултатите показват, че на този етап, случаите на повторно заразени медици са относително редки.

Професорът от Оксфордския университет Дейвид Ейър, един от авторите на изследването, нарече откритията „много добри новини”.

„Можем да сме сигурни, че поне в краткосрочен план, повечето хора няма да се заразят повторно с коронавирус”, заявява професора.

 

Учените подчертават, че все още не са събрали достаъчно данни, за да направят преценка за устойчивостта на имунната защита след шестия месец. Директорът по превенция и контрол на инфекциите в Оксфордските университетски болници, Кейти Джефри, нарече откритието „вълнуващо”. Според нея проучването е стигнало до категорични резултати. Тя споделя мнението на професор Ейър, че срещата с вируса осигурява поне краткосрочна защита от повторна инфекция.

Според мнозина експерти, откритието подплатява надеждата за осигуряване на по-дълготрайна защита с помощта на ваксините, които се разразботват.

Припомняме Ви, че американската биотехнологична компания Moderna обяви миналата седмица, че нейния кандидат за ваксина дава 95% ефективност при изпитанията. А няколко дни по-рано фармацевтичния гигант Pfizer и неговия германски партньор BioNTech обявиха, че тяхната разработка дава 90% ефективност.

Изследването се базира на данни от редовното тестване на 12 180 здравни работници в Оксфордските университетски болници

 

Проучването се провело в период от 30 седмици. Установено е, че никой от 1246-те служители с коронавирусни антитела не е развил симптоматична инфекция. Трима от тях са дали положителелни проби, но не са развили никакви симптоми. От друга страна 89 от 11 052 служители без антитела са развили инфекции с клинично протичане.

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че работи с 50 страни, в които се провеждат подобни проучвания. Резултатите от тях са ключови за разгадаване на имунната защита след ковид-19 и могат да подпомогнат разработването на ваксини, които да осигуряват дълготрайна защита.

Източници: https://timesofindia.indiatimes.com; www.healtheuropa.eu

Изглед на опаковката на продукта Витамин С + Цинк
Витамин C + Цинк – мощна защита в условията на грипна епидемия и Коронавирус COVID-19

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *