ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рискови фактори за уголемено сърце

Състоянието на уголемено сърце се нарича кардиомегалия. Тя е резултат от отслабване на сърдечния мускул. Функцията на сърдечния мускул е да изпомпва кръв и кислород в организма. Това е огромно натоварване за мускулите на сърцето, тъй като изпомпва около 2000 литра кръв на ден. Когато тя става слаба или се повреди по някаква причина, то започва да работи много трудно за се да се поддържа притока на кръв в цялото тяло. Когато сърцето не е в състояние да извършва тази работа правилно сърдечния мускул получава разширения. Някои от честите признаци и симптоми на уголеменото сърце са затруднено дишане, неравномерен пулс, виене на свят, болки в гърдите, кашлица и др. Сърцето може да се разшири временно, когато тялото е стресирано. Разширението на  сърцето по време на бременност е често срещано явление и то се връща към нормалното си състояние след раждането на детето. Когато уголеменото сърце е хронично заболяване това вече може да е причина за безпокойство.

По долу са описани някои общи условия за здравето, които може да доведат до уголемено сърце.

Тези на които кръвното налягане е над 140/90 са склонни да развият уголемемено сърце.  При високо кръвно налягане, сърдечния мускул трябва да положи допълнително количество на натиск за да изпомпва кръвта.

При някои хора може да се получи уголемено сърце, след като са получили сърдечен удар. Това се случва в тези случаи, когато сърдечен удар е причинил спукване на сърдечния мускул. Този вид увреждане прави трудно изпомпването на кръвта.

Аритмия или нередовен сърдечен ритъм е състояние, при което сърцето не следва не следва нормалния ритъм и прави това твърде бързо или твърде бавно. При такова състояние сърцето не може да изпомпва кръвта ефективно.

Някои хора се раждат с някои структурни дефекти в сърцето, което може да доведе до увеличено сърце в по-късен етап от живота им.Това може да се случи при вродени сърдечни заболявания, които не могат да се лекуват.

Уголемено сърце може да се получи, когато едно лице страда от анемия в резултат на което се получава спад на нивото на кислород в кръвта.А когато има липса на кислород в кръвта сърцето трябва да изпомпва повече кръв за да отговаря на изискванията за кислород в организма.

Затлъстяването е друг фактор за уголемено сърце. Човек с по-голямо тегло има по-висок обем на кръвта и сърдечния мускул трябва да я изпомпва редовно. Това увеличава обема на работата на сърдечния мускул и го прави по слаб.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *