Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Храни, които ни помагат да избегнем акнето

Акнето е възпалително заболяване на кожата, което най-често засяга тийнейджърите момчетата и момичета, когато андрогените (мъжките полови хормони) се увеличават и при двата пола и причиняват свръх продукция на себум и кератин, което води до запушени пори и инфекции. Акне може да се развие и след тинейджърските години при жените това се случва най-вече преди менструалния цикъл.
Акнето може да се появи когато има дефицит на витамин А. Дефицитът на този витамин се предизвиква ако човек яде много пържени храни и такива с наситени мазнини това води до запушване на порите и до появата на акне. Витамин А, витамин С и цинк са необходими за да се борят с инфекциите в човешкото тяло, а наличието на витамин Е е необходим за да се излекуват раните и да се предотврати появата на белези от акнето. Витамин B3 (ниацин) е полезн с това, че прави кожата свежа, като спомага за пренасянето на чиста кръв до проблемните места и помага за отделянето на вредните токсини чрез кожата.

Незаменимите мастни киселини са необходими, за да поддържа кожата мека, да могат да се разтворят мастните отлагания, които блокират порите и увреждат кожата. Приемът на синьо-зелените водорасли осигурява хлорофил, който помага за прочистване на кръвта и доставя кислород, при наличие на определени бактерии, като им пречи да оцелеят. Други важни хранителни вещества включват витамин B комплекс, хром, ацидофилус, селен.

Ето и няколко съвета за това каква храна да включим в диетата си за да избегнем акнето.

  • Яжте храни богати на фибри, това поддържа дебелото черво чисто и по този начин намалява токсичността.
  • Яжте много пресни плодове и зеленчуци.
  • Яжте храни богати на цинк, тиквени семки, ядки, и соя. Пийте поне 2 литра вода на ден.
  • Избягвайте употребата на алкохол, кафе, мляко, млечни продукти, яйца, пържени храни, газирани напитки и захар.
  • Избягвайте храните, които съдържат йод, тъй като той предизвиква появата на акне.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *