Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се отървете от кандидозата без лекарства в 3 стъпки

Кандидозата е вид гъбична инфекция в устата, храносмилателния тракт и влагалището, която засяга кожата и лигавиците

кандидозата
Кандидозата може и трябва да бъде ограничена първо с правилно хранене

Да се диагностицира кандидозата може да бъде трудно, поради факта, че нейните симптоми се припокриват с тези на други заболявания.

От статията ще разберете кои са трите стратегии за борба с тази инфекция

Ако приложението им не даде резултат, консултирайте се с лекар. Разбира се, консултация трябва да направите и преди да започнете домашната терапия.

Сблъсквали ли сте се с проблеми като лош дъх, бяло покритие на езика, замъглено съзнание, хормонален дисбаланс, храносмилателни проблеми, алергии, отслабен имунитет? Това са само някои от симптомите на вероятна гъбична инфекция, наречена кандидоза.

Кандидоза: причини, симптоми, лечение

Candida albicans е вид гъбична инфекция в устата, храносмилателния тракт, влагалището, която засяга кожата и лигавиците. Ако имунният отговор е силен, този вид гъбична инфекция не е опасен. Но когато имунната защита е отслабена, инфекцията мигрира в различни области на тялото (кръвен поток и области на сърцето или мозъка), провокирайки сложни симптоми.

Гъбата Candida „работи“ там, където се извършва храносмилането. Но ако се размножава активно в храносмилателния тракт гъбичките унищожават чревната лигавица и мигрират в кръвта. И тогава токсините се разпространяват и в други части на тялото. В допълнение, човек може да развие хранителни алергии.

Какво причинява инфекция с кандида?

Причините за кандидоза са много. Ето ги и най-често срещаните:

– Антибиотици;
– Контрацептивни лекарства;
– Орални кортикостероиди;
– Терапия при онкологични заболявания;
– Диабет;
– Отслабен имунен отговор.

Симптоми при инфекция с кандида

1. Постоянна умора

Спите достатъчно, храните се добре, но въпреки това изпитвате хронична умора, която е придружена и от други прояви на заразата с кандидоза. Въпреки че инфекцията с кандида не е основна причина за появата на постоянна умора, на този симптом си струва да се обърне внимание.

2. Промени в настроението

Проблемът при инфекция с кандидоза се крие във факта, че голяма част от симптомите се появяват и при други състояния. Към тези симптоми спадат и промените в настроението. Пациентите с активен растеж на Candida albicans могат да получат срив в начина, по който се чувстват и реагират на събитията, безпокойство, раздразнителност и често безпричинни пристъпи на паника.

3. Вагинални инфекции и инфекции на пикочните пътища

Това е сигнал за събуждане за Candida albicans. Кандидозата се предава и по полов път. Жените трябва да избягват плътно прилепнало бельо и горещи вани по време на обостряне.

4. Млечница в устната кухина

Оралната млечница е гъбична инфекция, причинена от Candida albicans, която засяга и други лигавици, но в устата е видима. При възрастни се предизвиква от приема на перорални кортикостероиди (както вече споменахме) и при полов акт. Малките деца могат да се заразят от различни предмети, които непрекъснато пъхат в устата си, както и от контакт с вече заразен възрастен или дете. При липса на подходяща терапия кандидата мигрира през тялото, навлизайки в стомашно-чревния тракт, дихателните органи и черния дроб.

5. Синусни инфекции

Candida причинява стабилна кашлица, постназален синдром и сезонни алергии.

6. Храносмилателни разстройства

Постоянното образуване на газове, оригване, запек, диария и стомашни спазми се провокират от дефицит на полезни бактерии в храносмилателния тракт.

7. Хормонални нарушения

Хормоналните смущения са типичен симптом на кандидозата, който се проявява и при редица други заболявания.

Гъбата кандида обича сладко

Лечение на кандидоза в три стъпки

1. Прочистване

Вариант номер 1. Течно прочистване (1-2 дни)

Ще ви трябва зеленчуков бульон с лук, чесън, целина, зеле, морска сол. Сварете и извадете зеленчуците, прецедете и охладете бульона.

Пийте го топъл през целия ден. През това време се препоръчва да се пие и достатъчно вода, за да се отстранят токсините. Прочистването по този начин може да се извършва на всеки няколко седмици.

Вариант номер 2. Задушени зеленчуци (3-5 дни)

Изключете зърнените храни, захарта , плодовете, нишестето, маята и алкохола от диетата за 10 дни. Това означава да не се консумират никакви храни или напитки, които съдържат гореизброените съставки.
Ядат се органични зеленчуци на пара. През този период – не повече от 1 път на ден – можете да използвате салати от листни или горчиви зеленчуци, леко подправени с кокосово масло, ябълков оцет, лимон.

2. Диета

Изключване от диетата на захар, алкохол и „бързи“ въглехидрати.

Въвеждат се в менюто сладки картофи, ямс, грах, леща, боб, моркови, цвекло, царевица, тиква, спагети, тиквички, ряпа. Киноа, ечемик и сорго – по 1 порция дневно. Ниска консумация на плодове, естествени подсладители (кленов сироп, мед). Включване в хранителния протокол на ферментирали млечни продукти, ферментирали зеленчуци (кисело зеле).

3. Ароматни масла, добавки и кокосово масло

Кокосовото масло има антимикробни свойства и е богато на киселини, които инхибират проявите на кандидата, когато се приема през устата и се прилага локално.

Млечният трън прочиства черния дроб от токсини и помага на тялото да се възстанови.
Витамин С активира надбъбречните жлези и възстановява имунната система.
Маслата от карамфил, риган и смирна се справят отлично с кандидата. Лавандуловото масло спира растежа на гъбичката. Етеричните масла се приемат вътрешно не повече от 10 дни подред. Схемата на прием на всяко масло е описана в инструкциите.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *