Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

9 тихи, но сериозни аларми за влошено здраве

Има признаци, които повечето хора приемат като козметичен недостатък, но в своята същност те алармират за сериозни проблеми със здравето

здраве
Някои външни признаци, като умора и сънливост, могат да алармират за влошена работа на вътрешните органи

Дори да живеете здравословно, това може да не е достатъчно. От статията ще научите кои са признаците, според които тялото ви може да се нуждае от по-добро хранене, по-малко стрес или повече сън.

Опитайте се да направите здравето си приоритет

Ако нямате никакви медицински проблеми, имате късмет, но все пак може да има място за подобрение, що се отнася до вашето благосъстояние . Всъщност, онова което виждате ежедневно, може да са признаци, че всъщност не полагате достатъчно сериозни грижи за себе си. Прочетете статията, за да видите дали имате някой от тези симптоми, какво означават те и как да избегнете усложненията, които могат да причинят.

1. Имате мозъчна мъгла

След онова, което сте сметнали за добра нощна почивка, се събуждате с усещане за свежест и излизате за работа без да вземете портфейла си (телефона, маската, ключовете). Забравата не е присъща само на възрастните хора, казва д-р Мартин Г. Блум, кардиолог и експерт по функционална медицина. Мозъчната мъгла може да бъде свързана с неща като лош сън и стрес, но д-р Блум казва, че е възможно да е показател и за нещо по-сериозно, като хормонален дисбаланс, който засяга когнитивните проблеми, например. Особено при жените, умствените нарушения могат да алармират за дисфункция на щитовидната жлеза.

Д-р Мартин Г. Блум

„Помислете за цялостен кръвен тест, който измерва всичките хормони и биомаркери, както и за пълен преглед и изследвания за щитовидната жлеза, който не само измерва хормоните, но и възможните антитела. Така ще можете по-лесно да определите първопричините за наличието на мозъчна мъгла“, казва той.

Тъй като чревният микробиом може да повлияе на останалата част от тялото ви, здравословното хранене може да донесе по-голяма яснота и способност за концентрация.

„Повечето пациенти са изумени от промяната, която здравите черва могат да направят в тяхната когнитивна функция. Те съобщават, че се чувстват по-бодри, по-умни и по-бързи. Тяхната способност да се фокусират е подобрена, те помнят повече и са в състояние да решават дори някои по-трудни задачи“, казва д-р Блум. Яденето на повече пробиотични храни може да помогне за балансирането на вашия микробиом.

2. Нямате желание за секс

Многото работа или родителството могат да намалят желанието за секс. Десетилетията партньорство при някои двойки също може да повлияе на влечението. Ако вашето либидо липсва, ако често отказвате ласки на партньора, казва д-р Блум, хормоните може да са проблем. Говорете с вашия лекар за лабораторни тестове, чрез които да анализирате хормоните, като тестостерон, естрадиол, естриол, прогестерон и др. Хормоналните дисбаланси могат да бъдат свързани с по-сериозни състояния, като умора, депресия, наддаване на тегло и дори сърдечни проблеми.

„Хормоналните изследвания ще бъдат като пътна карта, и в 99 процента от случаите ще разкрият основните причини за липсата на сексуално желание“, обяснява д-р Блум.

3. Вие сте супер стресирани

Независимо дали става въпрос за работа, семейство, връзка или обща загриженост за света, в който живеем, постоянният стрес може да повлияе на здравето ви. Хормонът на стреса кортизол е възможно да остане повишен дълго време без да се осетите, казва д-р Блум.

„Когато нивата на кортизол са небалансирани или увеличени, това може да ни накара да се чувстваме мрачни, тревожни, депресирани или да страдаме от лоша когнитивна функция. Към всичко това прибавяме и по-ниско либидо и самочувствие . Високият кортизол може също да причини увеличаване на телесните мазнини и възпаление, което да доведе до чувство на неудовлетвореност и намалено енергийно и цялостно благосъстояние “, казва той.

Както при мозъчната мъгла, д-р Блум насърчава пациентите да започнат пътя към релаксация чрез червата си.

„Стресът е нещо, което е възможно да се управлява и коригира с подходящата подкрепа, а намаленият стрес може да бъде основен фактор за подобряване на цялостното ви здраве и качество на живот“, добавя той.

4. През цялото време се чувствате сънливи

Освен че отделяте време за упражнения и се грижите да спазвате добра диета, нощният ви сън е ключов компонент за вашето здраве. Затова, дори и когато сте наясно, че спите достатъчно, но се чувствате така сякаш никога не можете да получите достатъчно сън, говорете с Вашия лекар възможно най-скоро, съветва д-р Блум. Може да се борите със сънна апнея – разстройство на съня, при което дихателните пътища не работят добре и нарушават цикъла на сън през цялата нощ. Състоянието е свързано с високо кръвно налягане, наддаване на тегло и сърдечни заболявания.

Сънят също е от решаващо значение за нулирането на вашия вътрешен часовник, казва д-р Блум. „В перфектния сценарий тялото ви ще има невероятен модел на регенеративен сън“, обяснява той. „С напредването на възрастта някои от тези вътрешни хормонални нива стават небалансирани и това може да доведе до домино ефект на дисбаланси и дефицити, като по този начин причини лош сън.“

5. Имате мускулни потрепвания в краката

Ако прекарвате по-голямата част от деня седнали пред компютър или пред телевизор, може да имате случайни мускулни потрепвания или спазми в крака. Въпреки това, медицинският директор в уелнес курорта Carillon Miami , д-р Адонис Майкс предупреждава, че честите спазми в мускулите могат да показват ниски нива на магнезий. С течение на времето заради това състояние възникват различни здравословни проблеми. „Това крие риск от сърдечни аритмии (ненормален сърдечен ритъм)“, добавя той. За да облекчите случайното трептене на мускулите, д-р Адонис (известен с първото си име) препоръчва да увеличите консумацията на богати на магнезий храни като бадеми, тиквени семки и банани. Няма да сгрешите и ако вземете някаква добавка с магнезий. За целта се консултирайте с лекар или фармацевт.

Д-р Адонис

6. Ръцете и краката ви изтръпват

От време на време мравучкането или изтръпването е добре, но ако се случва редовно, казва д-р Адонис, може да имате дефицит на витамин В12 . Ако не се лекува, тази липса е възможно да доведе до анемия . За да сте сигурни, че сте добре балансирани, консумирайте храни като яйца, месо и млечни продукти. (Само животински продукти обикновено съдържат витамин В12.) Ако водите вегетариански или вегански начин на живот, добавка с В12 може да помогне за адекватния прием.

7. Кожата ви е супер суха

Сухата кожа причинява сърбежи

Сухата кожа е особено притеснителна когато е студено. И въпреки че е много по-вероятно да бъде свързана с времето, винаги трябва да следите състоянието си. Според д-р Джанет Пристовски , тези сърбящи люспести петна могат да бъдат улика, че вашата диета е с ниско съдържание на мазнини. В допълнение към използването на ежедневен овлажнител, който е съвместим с вашия тип кожа, тя препоръчва да добавите още полезни мазнините към ежедневното си меню. Това може да са авокадо, орехи, маслини и бразилски орех.

Д-р Джанет Пристовски

8. Винаги сте уморени следобед

След като едва сте избутали работната сутрин, може да се окаже, че броите минутите, докато дойде време за лека закуска или почивка за кафе. Но ако постоянно имате чувството, че трябва да хапнете нещо по-вкусно, може да посегнете към грешните храни по време на обяд, което ще доведе до загуба на издръжливост много преди да се приберете у дома за вечеря, казва д-р Таня Демпси. Тя обяснява, че богатите на въглехидрати храни, като пица, сандвичи и други, могат да доведат до скок на кръвната захар, които да се сринат няколко часа по-късно.

„Ниската кръвна захар, известна още като хипогликемия, може да причини сънливост и умора, които хората получават следобед, без да осъзнаят защо се чувстват така“, казва тя. За да си спестите нещо сладко или кофеиново, д-р Демпси казва, че в средата на деня трябва да се съсредоточите върху ястия, които са с балансирани с протеини, мазнини и богати на фибри зеленчуци, за да поддържате нивата на кръвната си захар в норма.

Източник: www.insider.com

Глюко баланс
Глюко баланс за нормализиране на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *