Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Коя е най-добрата профилактика на варикозата?

Запомнеше: можете да останете на високи токове, но в никакъв случай повече от три часа на ден. Затова си ги пазете за купони, за приеми, за прочее „показване пред света“, а на работа ходете с леки обувки с токче, по-ниско от 5 см. И не­пременно осигурявайте почивка на краката си: като се върнете вечер от работа, легнете за известно време с повдигнати крака, Но не се престаравайте: като цяло това трябва да заема не повече от един час на ден. Иначе съществува опасност да претоварите сърдеч­ния си мускул.

За трениране на кръ­воносните съдове си вземайте контрастен душ: обливайте прасци­те и глезените поред ту със студена, ту с то­пла вода – поне по 7 пъти редувайте топлото и Студеното обливане. След това изтрийте и по-точно разтрийте с мека кърпа по посока от пръстите към коленете. Така ще помогнете на мускулите да изтласк­ват кръвта нагоре.

През лятото няма да е излишно да си про­ведете лечебен курс с т.нар. венотоници – препарати за профи­лактика на варикозата. И не забравяйте да при­емате витамини: А и Е за укрепване на кръво­носните съдове и С – за борба със свободните радикали.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *