Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

9 причини за подуване на корема (рецепти и съвети)

Подуването на корема е истински проблем за много мъже и жени. Не само газовете могат да причинят това неприятно усещане. Тук ще научите причините за подуване на корема и рецептите и съветите за справяне с проблема

подуване на корема
Самомасаж и билки ликвидират подуването на корема

Подуването на корема се забелязва, неестетично е, причинява болка и дискомфорт. Освен това, чревните газове са токсични и вредни за здравето. Ето как руският лекар Александър Огулов предлага да се справите с подутия корем.

Александър Огулов е председател на Професионалната асоциация на висцералните лекари, професор по традиционна медицина, член на Международната европейска академия по естествени науки (Хановер, Германия).

Александър Огулов за подуване на корема
Александър Огулов

Негово откритие е така наречената Висцерална практика – масаж на вътрешни органи през предната коремна стена.

Професионалният му старт в областта на висцералната практика е от 1985г. Има повече от 10 000 ученици и последователи в различни страни по света. Майстор на спорта на Руската федерация по самбо и джудо.
Автор на множество книги и публикации за висцералната практика и лечението на заболявания на вътрешните органи.

Защо трябва да овладеете елементите на самомасаж на корема?

В коремната област могат да възникнат спазми, сраствания и пролапс на органите. Но най-често срещаният проблем е подуването на корема. Какви са причините и какво можете да направите у дома, за да лекувате проблема със самомасаж?

Подуването на корема е истински бич на цивилизацията. Това не са само неприятно миришещите газове. Това е изпъкнал, увеличен и къркорещ от токсичните газове корем. Това е оригване и натряване на целия организъм. В резултат на тези процеси тялото изразходва голямо количество витамини и ензими, за да неутрализира този процес.

Как да решим проблема с подутия корем?

Добрата работа на коремните органи ще има положителен ефект не само върху корема, но и върху цялото тяло (сърцето, кожата, мозъкът, мускулите, ставите по някакъв начин са свързани с храносмилателните органи).

Откъде идват газовете в червата? Те са разделени на две категории: токсични (имат неприятна миризма и възникват от процесите на гниене и ферментация) и нетоксични (въглероден диоксид).

 

Причини за подуване на корема:

 

1. Слаб отлив на жлъчка (дискинезия на жлъчката)

Какво е важно да направите, за да подобрите изтичането на жлъчка? Облекчете спазмите на дванадесетопръстника, жлъчните пътища и сфинктерите. За това е необходим висцерален самомасаж. Извършва се като се използва зехтин или друго естествено масло и се правят бавни, въртеливи движения. Започва се с въртене около пъпа, като постепенно кръговете обхващат по-голяма площ от корема.

И още една техника за самомасаж: от слънчевия сплит в посока външната част на бедрата, с двете ръце, стиснати в юмрук, се прокарват линии. 26 пъти се спускат свитите юмруци от слънчевия сплит до основата на бедрата, все едно едновременно се прокарват двете основи на триъгълник. Този вид масаж се прави всяка сутрин, в легнало положение, преди да станете от леглото.

2. Индивидуална непоносимост към храни (съдържащи лактоза, глутен, фруктоза и захар)

Това са три категории продукти: брашно, млечни продукти (неферментирало мляко) и храни, съдържащи захар. Всичко, което съдържа фруктоза, се премахва от диетата (плодове, сушени плодове и т.н.) .

Какво можете да ядете?

Може и трябва да наблегнете на месо, риба, всички видове зърнени храни (семена), зеленчуци.

Храни, които причиняват подуване на корема при почти всички хора: ябълки, зеле, грозде, всички бобови растения.

3. Неправилна комбинация от продукти

Важно е да се придържате към принципа: не яжте плодове и сладкиши след хранене. По-добре е да ги ядете на гладно.

Салатите за вечеря, дори и ако вечерята е само от една салата, не е добра идея. Това означава, че зеленчуците от салатата ще ферментират през цялата нощ в корема. Затова салати се консумират до 14 часа, след това – не. За вечеря изберете постна, лека супа или задушени на пара зеленчуци.

4. Дисбактериоза

Лесни начини за хранене с полезни бактерии: варено цвекло (използвано като гарнитура в продължение на 2 седмици), варени картофи или охладен ориз, артишок, варени или задушени зеленчуци, про- и пребиотици.

5. Адхезии в червата

В резултат на това перисталтиката се инхибира, храната се усвоява по-дълго, започват процеси на ферментация и гниене.

6. Излишните плодови и зеленчукови салати в диетата (излишните фибри)

Както вече стана ясно, някои от непреработените влакна изгниват, ферментират и произвеждат газове.

7. Излишък от месо в диетата

Когато протеинът започне да гние, се образуват много токсични газове.

8. Паразитоза

Паразитите могат да живеят в дванадесетопръстника, тънките и дебелите черва, жлъчните пътища. Когато подуването на корема се случва всекидневно, може да направите антипаразитен курс на лечение с билки.

9. Стресови ситуации

Въглеродният диоксид се просмуква от кръвната плазма в червата, причинявайки подуване на червата.

 

Билкови рецепти за подуване на корема:

 

Отлично ще повлияете на подутия корем, ако комбинирате самомасажа с билки. Ето и няколко рецепти, препоръчани от Александър Огулов.

Черен кимион

Има два начина за прочистване на излишните газове с черен кимион: Сутрин на гладно, половин час преди хранене, приемайте натрошени семена от кимион, разтворени в чаша топла вода (чаена лъжичка от семената се добавят към водата).

Разтворете една чаена лъжичка масло от кимион и същото количество мед в чаша вода. Пие се по 3 пъти на ден 15 минути преди хранене. Курсът на лечение е 3 седмици.

Билкова отвара

За да си направите сами противопаразитен чай ще ви трябват равни части от следните билки: лайка, зърнастец, вратига, пелин, морски пелин. Една супена лъжица от сместа се залива с чаша вряща вода. Настоявайте и прецедете. Пийте по една чаша 2 пъти на ден – сутрин и вечер. Курсът на лечение е 3 дни.

Чесън

Чесънът е един от лидерите в борбата с паразитите. Но трябва да се използва с повишено внимание, особено от хора със сърдечно-съдови патологии и хронични стомашно-чревни заболявания.

Всяка сутрин е достатъчно да изпиете една смляна скилидка чесън, която е добавена към чаша зелев сок, кефир или суроватка. Може да използвате и прясно изцеден зеленчуков сок. Чесънът е и отлично средство за профилактика на паразитни инфекции.

Рициново масло и коняк

В тази рецепта двата компонента работят заедно. Конякът убива паразитите, а рициновото масло помага за извеждането им от тялото. Необходимо е да се пие напитка, приготвена от равни части (по две супени лъжици, не повече) коняк и рициново масло всяка сутрин на гладно. Курсът продължава 5 дни.

Източник: ayzdorov.ru

Бодилакс
БОДИЛАКС – трайно решение при запек и подут стомах

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *