Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Атеросклерозата e заболяване на цялата кръвоносна система

Непрекъснато се говори колко опасна е атеросклерозата и до какви последствия може да доведе. Моля да отговорите, увреждането на кои кръвоносни съдове пред­ставлява най-голям риск за инсулт?

Желязко Панев – Димитровград

Хората трябва да разберат, че е много важно да проверяват състояние­то на кръвоносните си съдове. Така ще могат навреме да се лекуват с медика­менти или да предприемат операция. Ако човек забележи признаци на нару­шения, нека веднага се обърне към тера­певт. Много е важно да се следи нивото на холестерола. Ако този показател е по-висок от пет единици, съществува риск от развитие на атеросклероза и като следствие – хипертония, исхемична болест на сърцето и проблеми с краката. Запомнете: атеросклерозата е заболяване на цялата кръвоносна система. Просто на някои места се проявява по-силно. Ако са засегнати и увредени кръвоносните съдове, снабдя­ващи с кръв мозъка – това са сънните и гръбначномозъчните артерии, – то­гава нараства рискът от развитие на инсулт. При това състояние човекът може да се оплаква от главозамайване, влошаване на зрението, краткотрайна загуба на съзнание.

За да не допуснете инсулт, перио­дично проверявайте сънната артерия и при необходимост – я прочиствайте от атеросклеротични плаки. Разбирате, че става въпрос за профилактика, която може да се проведе само и единствено от специалист.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *