БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

МОДУС спокоен ден / MODUSCALMDAY

Съдържа сухи екстракти от лавандула, хмел, маточина, магнезий и витамин В6

Предназначение

МОДУС спокоен ден е хранителна добавка на растителна основа. Продуктът е със слабо успокоително действие и компенсира леки разстройства на съня.

Съдържа компоненти от билки, които са известни от столетия като народно средство за успокояване, снемане на стреса, баланс на нервната система и поддържане на психично равновесие. Приемът на добавката помага за преодоляване усещането на умора и изтощение след големи физически и психически натоварвания.

  • Витамин В6 е важен за регулация и поддържане на хормоналния баланс; магнезият подпомага функциите на нервната и сърдечно-съдовата система и подпомага възстановителните процеси в организма. Заедно с витамин В6 магнезият попълва възможни дефцити, които се отразяват на общото състояние.
  • Маточината има цялостно успокоителен ефект, подобрява качеството на съня и е доказано ефективна при неврози, нервни разстройства и безсъние. Лавандулата в добавка неутрализира спазмите на гладката мускулатура и облекчава главоболието. Хмелът е още едно лечебно растение с балансиращо действие върху нервната система, подпомагащо преодоляването на емоционални разстройства и енергийно изчерпване вследствие на стрес.

Как се приема

Препоръчителната дневна доза е една таблетка; приемът е след хранене, с чаша вода. Терапевтичният модул продължава един месец. В рамките на година може да се повтори още веднъж.

При пропуснат прием терапията продължава по обичайния начин, без да се търси компенсация за пропуснатото чрез удвояване на дневната доза. Предозирането не се препоръчва, въпреки че няма данни за опасни странични ефекти в подобни случаи.

Възможни нежелани ефекти

Възможни са алергични реакции към компонентите от растителен характер. Приемът следва да се прекрати при появата на симптоми от рода на зачервяване, сърбеж и обриви.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът е предназначен само за възрастни; да не се дава на деца под 14 години.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Противопоказан при алергия към растителен компонент от добавката.

Не се назначава при бъбречна недостатъчност и колебания на артериалното налягане.

Избягва се едновременна употреба с алкохол.

Не се препоръчва шофиране и работа с тежки машини за времето, когато се приема този продукт.

Взаимодействие с други медикаменти

МОДУС спокоен ден може да се приема в комплекс с други продукти след консултация с лекар или фитотерапевт. Няма данни за лекарствени взаимодействия, от които са произтекли негативни за потребителя последици. Въпреки това се препоръчва въздържане от комбинации със седативи, сънотворни, спазмолитици.
Ако пациентът приема и други минерални добавки и витамини, следва да се отчитат допустимите дози.

____________________________________________________________
Усреднена цена в аптеките – 15.00 лв за опаковка от 30 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *