ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето защо НЕ трябва да използвате гъба за баня!

Гъбата за баня гъмжи от бактерии

Специалистите са категорични, че не трябва да използвате гъба за баня. Със сигурност мнозина от вас са на мнение, че благодарение на тази гъба се сваля мъртвата кожа. Да, това наистина е така. Именно в това е проблемът – тези парчета мъртва кожа остават по нея и се превръщат в идеален развъдник за бактерии!

Всеки път, когато намокрите гъбата и няма възможност да изсъхне напълно, бактериите се размножават. При следващото й ползване вие съдействате за разнасянето на бактериите по цялото си тяло, предупреждава дерматологът Джей Матю Найт, цитиран от „Ню йорк пост“.

При определени условия наличието на тези бактерии може да доведе до стафилококи.

гъба за баня
Препоръчително е да не използвате гъба за баня!

Ако въпреки всички опасности, държите да използвате гъба, добре е да спазвате някои хигиенни изисквания.

Отворете прозореца на банята, за да може да се проветри хубаво и помещението да се изсуши. В случай че нямате прозорец, можете да включите вентилатор. Не го изключвайте докато не изсуши напълно помещението и гъбата ви.

Ако искате да сте сигурни, че сте премахнали бактериите от гъбата, добре е след употреба да я измиете със сапун и гореща вода.

Друг начин е да изсушите гъбата със сешоар и да я поставите на проветриво място.

Ако гъбата ви започне да променя цвета и аромата си, не я използвайте повече. Сменете я по най-бързия начин.

Имайте предвид, че са нужни само 2-3 седмици, за да започне гъбата ви да гъмжи от бактерии… Препоръчително е след този период да я смените.

Можете да дезинфекцирате гъбата, като я сложите в микровълнова фурна и я включите на 20-30 секунди. Това не изключва правилото за честата й смяна.

Въпреки всичко дерматолозите препоръчват да не използвате гъба за баня. Те са категорични, че кожата трябва да бъде почиствана с нежни движения, а не чрез търкане с гъба.

Източник:zajenata.bg,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *