Х-ПРЕП / X-PREP

Съдържа сух екстракт от плодове на остролистна сена, етанол, захароза, калиев сорбат, малтодекстрин, какаов ароматизатор, вода

Предназначение

Х-ПРЕП е лекарствен продукт на растителна основа под формата на разтвор. Използва се за пълно очистване на дебелото черво преди диагностика или хирургична интервенция. Обикновено Х-ПРЕП се назначава, когато описаниет ефект не може да бъде постигнат напълно чрез електролитни разтвори.

Как се приема

Х-ПРЕП се приема по лекарско указание в деня преди изследването или операцията. Може да се закуси нормално, а на обяд да се приеме само малко течна храна. В 14 ч съдържанието на една бутилчица от продукта – 75 мл, се смесва с чаша вода или чай и се изпива. До вечерта се пие на всеки час по една чаша вода или чай, общо около два-три литра. Очистването на дебелото черво настъпва до 8 часа след приема на Х-ПРЕП. До приключването на операцията не трябва да се приема храна. В деня на операцията не се пие и никаква течност, ако е планирано изследване на бъбреците.

Ако пациентът е малко дете или възрастен с ниско тегло, обемът на лекарството се изчислява според килограмите; дозата се редуцира.

Да се внимава за предозиране! Ако то бъде допуснато, последиците са болки в корема и тежка диария, нарушение на електролитния баланс, обезводняване. Необходима е медицинска намеса.

Възможни нежелани ефекти

Най-често е съобщавано за дискомфорт и болки в корема.

Смущенията, които могат да настъпят в по-редки случаи, са свързани с потъмняване на екскрементите, поява на кръв при дефекация, гадене и повръщане, уртикарии, обриви, оцветяване на урината, разраняване на аналната зона.

Възможни са състояния с понижено кръвно, дихателни затруднения, симптоми на възможен колапс.
Класическите алергични реакции с оток на лицето и гърлото, дихателни затруднения и анафилактичен шок – са редки.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Х-ПРЕП не бива да се употребява при данни за алергия към някоя от съставките на продукта.
Продуктът не е подходящ за деца под три години. Може да се прилага при хора в напреднала възраст при условие, че приемат голямо количество вода.

Прилагането на Х-ПРЕП е противопоказано при пациенти с неизяснена болка в корема, при запушване на червата и стеноза, при състояние, известно като „остър хирургичен корем“, при тежко обезводняване, при чревна непроходимост, апендицит или хронично заболяване на червата като болестта на Крон или улцерозен колит.

Не се прилага при бременност и кърмене.

След прием на този продукт не трябва да се пие мляко.

Прилагането на Х-ПРЕП създава известен риск за някои категории пациенти; това налага медицински контрол за диабетици, хора с епилепсия, мозъчни увреждания, заболявания на черния дроб, алкохолно зависими.

Взаимодействие с други медикаменти

Пациентът следва да информира лекуващия за медикаментите, които е приемал доскоро и които могат да окажат влияние върху ефекта от Х-ПРЕП.

_
Усреднена цена в аптеките – 6.00 лв за опаковка от 75 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *