ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето защо не трябва да ходите до тоалетна „за всеки случай“

Ще си създадете сериозни здравословни проблеми, ако превърнете тази грешка в навик

Вероятно немалка част от вас ходят по малка нужда „за всеки случай“ преди да излязат от дома си. Това обаче е голяма грешка!

Специалистите са на мнение, че ходенето по малка нужда „за всеки случай“ е много по-вредно, отколкото полезно.

На практика по този начин пречите на пикочния мехур да се напълни повече от 200 мл., тъй като често го изпразвате превантивно. Трябва да знаете, че ако не се разтяга, с времето пикочният мехур започва да отслабва.

до тоалетна
Не трябва да ходите до тоалетна „за всеки случай“

Д-р Даян Вутон, която е специалист по функционирането на пикочния мехур и червата, разкрива, че заради уриниране „за всеки случай“ неин пациент е започнал да ходи по малка нужда по 22 пъти на ден.

Често пъти хората, които си докарват този проблем, се опитват да го разрешат, приемайки по-малко течности.

Д-р Вутон споделя, че ако намалите драстично количеството вода, което е необходимо да приемате ежедневно, ще направите урината си доста по-концентрирана. Това означава, че в нея ще се съдържа значително по-голямо количество киселини, което ще дразни пикочния мехур.

Нейният съвет е да приемате достатъчно количество вода – около 1,5-2 литра дневно.

Освен това не ходете по малка нужда „за всеки случай“, а само когато наистина ви се ходи. Ако и вие имате този проблем, силно ви препоръчваме да тренирате издръжливост. Разбира се, ако страдате от болести на пикочната система, ситуацията е друга. В такива случаи пикочният мехур се напълва бързо и трябва да се изпразни.

Източник:zajenata.bg, Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *