ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Антивирусни билки пазят здравето по-добре от антибиотик

Доказано е, че ако човек се храни здравословно и употребява антивирусни билки като превенция, може да поддържа добро здраве през цялата година

билки
Подходящо хранене и антивирусни билки поддържат имунитета силен

Една от най-добрите защити срещу вируси е добрата работа на имунната система“, казва лекарят-натуропат Никол Егенбергер.

Разбира се, всеки, който не е сигурен в силата на собственото си тяло, винаги има възможност да се ваксинира, както препоръчват повечето медицински експерти. Въпреки това, предвид наличието на различни бактерии, вируси, щамове грип и тяхната мутация, направената ваксина може да не е ефективна.“

Независимо дали решавате да бъдете ваксинирани или не, винаги има много начини за укрепване на имунната система с натурални антибактериални продукти и билки. Както обяснява д-р Егенбергер, има няколко естествени стимуланта, които трябва да приемате редовно, за да останете здрави – както по време на сезонните епидемии, така и ако се случи цялото човечество да е в пандемия. Както се случва сега – заради нашествието на един мутирал коронавирус.

Като част от балансираната диета срещу вируси, лекарят-натуропат Никол Егенбергер препоръчва увеличаване дневния прием на пробиотици и спазване на няколко прости правила.

Осемдесет процента от имунната система работи в червата и това наистина е първата линия за защита на организма“, обяснява тя. „Опитайте се да добавите повече пробиотици към вашата диета, като кисело мляко и кисело-млечни култури, както и кисело зеле, за да запазите добрите бактерии в червата.“

Гъбите също са полезна част от всяка диета и средство за превенция, поради способността им да подобряват имунната система на организма.

По-специално, шийтаке повишава нивото на белите кръвни клетки и естествените клетки убийци (цитотоксичните лимфоцити), които унищожават вирусите.

И още – лъвската грива (Lion’s mane)

Тази изключителна медицинска гъба има забележителни ползи не само като средство за възстановяване на мозъка.

Лъвска грива

Лъвската грива е богата на антиоксиданти. Те подобряват клетъчното здраве. По този начин антиоксидантите в Лъвската грива, или позната в медицинските среди като Херициум, помага на тялото да произвежда енергия, като повишава тъканния гликоген. Гъбата Лъвска грива намалява млечната киселина, която предизвиква изтощение след интензивна физическа активност. Това означава, че приемът на гъбата дава сили и възстановява енергията.

Лъвската грива се употребява за медицински и кулинарни цели в много азиатски страни, сред които Китай, Индия, Япония и Корея.

Джинджифил

Джинджифилът притежава силни антимикробни, противовъзпалителни, отхрачващи, антипиретични и потогонни средства. Ефективно се използва при остри респираторни инфекции, грип, настинки, тонзилит, бронхит.

Обелете парче свеж корен с големината на кутре, настържете или нарежете на ситно. Залейте го 500 мл. вряща вода, добавете лимон и мед. За профилактика пийте горещ джинджифилов чай преди лягане, а по време на заболяване – по 4-5 чаши на ден.

Противопоказания: цироза, хепатит, камъни в жлъчните пътища, пептична язва.

Мед

Ако вече чувствате неразположение, хапнете 1-2 чаени лъжички мед преди лягане. В много случаи медът по-ефективно намалява интензивността на кашлицата, отколкото сиропите, които се продават в аптеките.

Магданоз

Магданозът премахва излишната течност от тялото, богат е на калий, каротин, витамин С и витамини от групата В и РР, етерични масла и растителни протеини. Добавяйте го в супи, салати и яхнии. Не забравяйте и за прекрасното забавление: заедно с детето отглеждайте магданоз в саксия на перваза на прозореца.

Куркума

Куркумата съдържа фосфор, желязо, калций, йод, както и витамини С, В1, В2 и други. Има достатъчно високо съдържание на калий – 2525 милиграма на 100 грама куркума. По отношение на микроелементите желязото заема първо място в състава на подправката (41,42 мг. / 100 г.).

Куркумата е в състояние да премахва тежки метали и радионуклиди от тялото, а мощният ѝ антиоксидантен ефект също спомага за забавяне процеса на стареене. Смята се, че подправката е отличен естествен антибиотик, който за разлика от синтетичния аналог няма странични ефекти.

Ако страдате от фарингит можете да използвате смес от мед и куркума, която да изжабуркате в устата си, както и да я изплакнете с настойка от куркума при проблеми с венците. При настинки и кашлица напитките с куркума действат по-добре от топлото мляко с мед.

Как се приготвя антивирусна напитка с куркума?

Нужни са ви следните продукти:

  • 1 чаша бадемово мляко
    1/2 чаша кисело мляко
    2 мандарини, обелени
    2 малки или 1 среден морков , нарязан на парчета
    1 чаена лъжичка смляна куркума
    2 супени лъжици агаве сироп (или 1 чаена лъжичка мед на вкус)

Смесете бадемовото мляко, киселото мляко, мандарините, моркова, куркумата и меда в блендер. Напитката е готова! Насладете ѝ се!

Чесън

Чесънът премахва чревните и други паразити, унищожава бактериите и вирусите, намалява кръвното налягане и предотвратява тромбозата. Това растение има антиоксидантни свойства и предпазва от рак.

Чесън

Една скилидка чесън съдържа 400 полезни съединения. Чесънът лекува дифтерия, пептична язва, туберкулоза и различни хелминтни заболявания.

Универсалният лечебен чеснов ликьор се приготвя по следния начин: поставете 12 скилидки чесън в прозрачна стъклена купа, изсипете 3 литра червено вино, настоявайте на прозореца за 2 седмици.

След това пасирайте чесъна, прецедете и пийте по 2-3 глътки няколко пъти на ден.

Босилек

Още един невероятен природен антибиотик. Има дезинфекционни и бактерицидни свойства и предпазва организма от различни инфекции.

Отвара от босилек (4 супени лъжици нарязани листа и 500 мл вряла вода) помага при болки в гърлото, главоболие, конюнктивит.

Лук

Наред с лимона и чесъна, лукът традиционно се използва за профилактика и лечение на вирусни заболявания. Той е богат източник на витамини от група В и С, етерични масла, калций, манган, мед, цинк. Лечебните свойства на лука са познати от древни времена. Има противовъзпалителни и антибактериални свойства. Лукът може да устои на почти всяка инфекция и да повиши тонуса на тялото.

Пчелно млечице

Пчелното млечице има цял спектър от полезни ефекти върху тялото:

– Тонизира и укрепва организма;
– Има противовъзпалителен и антивирусен ефект;
– Благоприятства бързото възстановяване след боледуване;
– Действа като биостимулатор.

В чаша вода със стайна температура смесете 1 супена лъжица мед с пчелно млечице и 1 чаена лъжичка ябълков оцет. Освен приятен освежаващ вкус, напитката има изразени общи укрепващи свойства, а също така спомага за облекчаване на токсикозата по време на бременност.

Пчелното млечице може да се добавя както в самия мед, така и към различни билкови чайове.

Бъз

Повечето хора знаят и са запознати с лечебните свойства на напитката, която се приготвя от бъз. Бъзът е растение, което притежава сериозни антивирусни свойства. Благодарение на него, и ако се приема редовно, могат да се предотвратят сезонни вирусни заболявания, както и да се съкрати продължителността им, ако се разболеете. „За разлика от други добавки, които поддържат само имунната система, бъзът може „наистина да помогне директно да се убие вируса“, ​​казва лекарят.

Спрете употребата на захар!

Яжте по-малко сладко: захарта във всичките ѝ форми отслабва имунната система. „Основната задача на белите кръвни клетки е да пътуват през кръвния поток и да унищожат инфекцията. Захарта значително намалява способността им да се борят с болестта.“, казва специалистката.

Препоръката на лекарката за справяне с нашествието на вируси включва също и спазване на няколко прости правила, като например вземане на студен душ.

Завършвайте всяко къпане със студен душ. Това ще даде енергия на вас и вашите бели кръвни клетки“, казва д-р Егенбергер.

Д-р Никол Егенбергер

Поне минута под студената вода увеличава циркулацията на белите кръвни клетки и ги изпраща до онези части на тялото, където може да са необходими за борба с вируса.“

Движете се! Колкото по-често и колкото повече – толкова по-добре!

Редовните физически упражнения ще помогнат за осигуряване на кислород, ще увеличат циркулацията на левкоцитите и ще ускорят работата на лимфната система, която поддържа имунитета и извежда токсините от тялото.

През зимата хората прекарват повече време на закрито и това се отразява на лимфната им система„, казва лекарят и съветва да практикувате бързо ходене в рамките на 40-60 минути средно пет пъти седмично.

И едно много просто, но важно правило: винаги мийте ръцете си. Измиването на ръцете първо с топла вода и сапун и след това с дезинфектант е задължително. Колкото по-старателно измивате ръцете, колкото по-рядко пипате лицето си, толкова по-малка е вероятността да се заразите с коронавирус.

***

Д-р Никол Егенбергер e завършила 4-годишно следдипломно медицинско образование в канадския колеж по натуропатична медицина, след като получи бакалавърска степен по клетъчна биология и философия в университета Макгил в Монреал.

Източник: remedenaturopathics.com

Витамин С + Цинк
Витамин C + Цинк – мощна защита в условията на грипна епидемия и Коронавирус COVID-19

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *