ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Аз съм омъжена за него, а той е женен за майка си

Неговата майка решава кога и къде да отидете на почивка, как да възпитавате детето си и по какъв начин да обзаведете дома си

майка
Аз съм омъжена за него, а той е женен за майка си

Ако е така, то най-вероятно сте омъжена за мамино детенце. Вашият съпруг не предприема никакви действия, не решава нищо, без да се консултира с майка си. Приема обажданията ѝ по всяко време на деня. Майка му го манипулира, играе си с неговите чувства и обичта, която той изпитва към нея. Ако е така, нещо трябва да се направи. Трябва да се предприемат някакви действия, и то веднага. В противен случай семейството ви е обречено да се разпадне.

Майката със сигурност е най-важният човек в живота на всеки човек. Тя дава на детето любов и се грижи за него повече от всеки друг. В първите десетина години емоционалната връзка на детето с майката е по-силна от всякога. Но по време на пубертета то започва да се стреми към независимост.

Ако вашият съпруг все още е „на мама детето“

Има обаче такива сценарии, при които емоционалната зависимост на мъжа от майка му присъства през целия му живот. Такива мъже се наричат ​​“мамини синчета“. Какво се случва, когато той е „женен“ за майка си? Ето обичайната ситуация.

Срещате свестен, на пръв поглед нормален мъж. Всичко е почти идеално. След време вече носите неговата фамилия. И тогава, изведнъж, се оказва, че сте попаднала в триъгълник. И то не с любовницата, а с майка му! Това е много по-опасно от любовния триъгълник. В крайна сметка, любовния триъгълник възниква на хоризонта в резултат на проблеми в семейните отношения. Възможно е по някакъв начин да се промени подобна конфигурация. Но мама винаги е присъствала в живота на сина си. Несменяема е. И още по-лошо – тя е най-важната жена в живота му. Следователно, майката трябва навреме да „освободи“ сина си.

Нашият манталитет е формирал неромантичен образ на силната жена и майка

Каква майка? Такава, която сама решава всичко за себе си, а и за сина си – също. „Синко, трябва да имаш собствено мнение! Но, нека да ти кажа как е най-добре…“ Има ли вина майката? Тя не иска нищо лошо за детето си. Напротив, постоянно мечтае да отгледа човек, достоен във всяко отношение. Да има уважавана работа и заплата, която да му стига за всичко, че и за нея да остава. Тя изпитва патологична привързаност към сина си. А на него му е трудно да излезе от „менгемето“ на майчината любов и прекалена загриженост.

Такива майки обичат да оказват натиск върху чувството за вина и да манипулират децата си

Всичко това се прави, за да обвърже сина си към себе си. И той не може да откаже. Не иска да обижда мама. И не трябва да изнервяме мама (има слабо сърце и високо кръвно налягане). Тя пуска в ход любимия шантаж винаги, когато забележи, че губи контрол. И синът се чувства виновен пред майка си, не иска да я разстройва. Но в бъдеще, именно сред такива мъже, процентът на неудачниците, на донжуановците и мъжките жигола, е висок. На тях им е трудно да изградят здрави отношения.

Правилната връзка на сина с майка му

На първо място е уважението един към друг, внимание и взаимопомощ в ясно дефинирани рамки (а не телефонни разговори по всяко време на деня). Това е моделът на нормалните отношения на мъжа с майка му. И, което е по-важно, признаването и приемането на личния му живот.

Ето и друга ситуация. Мъжът живее с майка си в едно и също жилище след дипломирането. Обсъжда момичетата си с нея, приема всякакви съвети, оплаква се от тях, заедно тъгуват след поредната раздяла. Въпросът е: защо все още живее с майка си? Ясно е, че трябва да получи диплома, да си намери работа, да започне да печели. И ако мъжът вече е надхвърлил 30, такава тенденция е тревожна. Да, не всеки може да си позволи да си купи отделен апартамент. Но повечето намират начин да се справят и да заживеят самостоятелно.

Вашият любим не бърза да се мести от жилището на родителите си, дори в нает апартамент, въпреки че имате дълга и сериозна връзка? И в така създадената ситуация не вижда нищо тревожно. Не е готов да поеме отговорност – за себе си, за връзката, за чувствата, които има между вас. Може би комфортът му под крилото на мама е по-удобен?

Как да се „разведете“ с майка си?

Ако мъжът е решил, че е време да изгради свое семейно гнездо, трябва да се „разведе“ с майка си. Може да му е трудно да направи това: априори, тя е основната жена в живота му. Той се страхува да не я обиди. И тя талантливо го манипулира, играейки на струните на душата му. Този процес е болезнен. И докато самата майка не разбере, че трябва да пусне сина си, той няма да има нормален живот. Как, в крайна сметка, да продължи да бъде майка, при положение, че синът ѝ няма да е до нея? Научавайки се да живее сама, като всички останали. Може да си намери мъж, ако няма такъв, да се обвърже с някакво хоби, да разшири кръга си от познати и приятели.

Да освободи сина си е подвиг

Не всяка майка разбира навреме, че трови живота на сина си. И не всяка може безболезнено да го пусне, за да му даде възможност да изгради живота си сам.

Какво трябва да направи една жена, ако съпругът ѝ е „женен“ за майка си?

За нея е важно да не поема палката от майката, и да не бъде хипер грижовна към съпруга си. Ако мъжът цени любимата си жена, той трябва веднъж завинаги да реши емоционалните проблеми с майка си. И съпругата, разбира се, ще трябва да мобилизира всичките си сили, да се зареди с търпение и такт.

Има възможност майката да признае грешките си и да остави сина си „свободно да плува”. Сценариите могат да бъдат много и различни – в зависимост от житейската ситуация. Майката успешно може да даде излишъка от нежност и любов на внуците си. Или дори да си намери другар в живота. Основното е да остави син си сам да избере свой собствен път в живота.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *