Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

По време на пандемия: Как Елизабет II остана здрава, въпреки преклонната си възраст?

На 5-ти април 2020г., в телевизионно обръщение, кралица Елизабет II обедини британците с изявлението: Отново ще дойдат по-добри дни!

Елизабет II
Елизабет II по време на телевизионното обръщение на 5-ти април

То беше отправено по повод ситуацията с коронавируса в страната и имаше за цел да сплоти нацията. Английският монарх е в добро здраве, въпреки факта, че попада в рисковата група. Тук е мястото да отбележим, че синът на кралицата, Принц Чарлз, както британският премиер Борис Джонсън, се заразиха, и в момента боледуват от коронавирус.

Макар да не прави често телевизионни обръщения, Елизабет II присъства на няколко хиляди социални и бизнес срещи годишно, а също така участва и във вземането на важни решения за управлението на страната.93-годишната кралица на Великобритания дължи отличното си здраве, на добрите навици, които има, включително и тези, които знае от своя личния лекар Мосараф Али.

Книгата на доктор Али

Всичките му препоръки за здравословен начин на живот са изложени в книгата му „Библия на здравето“. Ето и основните.

Доктор Али съветва: как да се храним, за да не се разболяваме?

1. Ползвайте зеленчуци и плодове, които са расли на село, както и месо от птици и животни, които не са отгледани във ферма или комбинат.

2. Яжте пресни зеленчуци и плодове всеки ден. През зимата са разрешени консервирани, мариновани и замразени плодове и зеленчуци.

3. Следете за наличието на достатъчно количество протеин в диетата. Дори и вегетарианците трябва да приемат протеин, под една или друга форма. Те могат да го набавят чрез редовна комбинация на тофу, извара, бобови растения и ядки.

4. Вместо сладки газирани напитки и свежоизцедени плодови сокове, предпочитайте чиста вода или зеленчукови сокове.

От време на време може да употребявате и току-що изцедени цитрусови и други комбинирани плодови сокове. Портокал и мандарина, цвекло, морков, целина, ябълки и джинджифил – изборът никак не е малък.

5. Заменете свинското и говеждото с месо от домашни птици: пилешко или пуешко.

6. Не яжте хляб и печива с мая.

7. Пийте 6-8 чаши вода дневно между храненията.

8. Хранете се циклично: по 5 пъти на ден.

9. Веднъж седмично гладувайте, като през това време пиете само вода или ядете бистри и постни зеленчукови супи.

10. Лекарят на Елизабет II препоръчва за закуска протеинови продукти: извара, яйца, ястия с бадеми, сурови лешници или тиквени семки. Или зърнени храни с кисело мляко. След това хапнете порция плодове.

11. Обядът е основното и най-калорично хранене. Съставете го например от салата, горещо протеиново ястие и гарнитура.

12. Вечерята, според д-р Мосараф Али, трябва да бъде възможно най-лека и да приключи не по-късно от 19:00 – 20:00 часа. Без пикантна и сладка храна, която не позволява на тялото да си почине и да се освободи от натрупаните през деня шлаки.

Съветите на доктор Али за физическа активност

Правилната стойка е ключът към красотата, здравето и дълголетието. Предполага се, че членовете на кралското семейство държат главите и гърбът изправени, за да бъде излъчването им величествено, и в същото време спокойно. Но те също така знаят, че тайната на дълголетието се крие в здравия гръбнак.

Доктор Мосараф Али – личен лекар на английската кралица

Елизабет II скоро ще отпразнува 94-ия си рожден ден и никой все още не е виждал Нейно величество прегърбена или с бастун. Съпругът на британската кралица е на 98 години, а на военната му стойка могат да завидят и доста по-млади хора от него.

„Движението е живот“ е сентенция, в която има много смисъл. Динамичните и кардио упражнения са изключително важни за поддържането на жизнените функции на организма. Не е необходимо да тичате до припадък, можете просто да вървите по няколко километра на ден. Важно е единствено да ходите бързо.

Вредността на заседналия начин на живот се доказва от здравния статус на офис-работниците, които не ходят на фитнес: те имат торбички под очите, отпуснат корем, обща слабост, високо кръвно налягане и отпусната кожа.

Добри навици

1. Членовете на кралското семейство не си падат по забавленията, не са от така наречения тип „party people“. Те си лягат преди полунощ, и затова сутрин изглеждат весели и не се нуждаят от допълнително енергия през деня. Д-р Мосараф Али препоръчва да свикнете да заспите не по-късно от 23.00 часа.

2. Излизайте сред природата. Общуването с природата успокоява. Освен това, човек се зарежда с кислород, което е особено необходимо за жителите на големите градове. Проветрявайте апартамента всеки ден, ходете на разходка в парка, ако не може да си позволите екскурзия в планината.

3. Почивайте през деня. Създайте си навик, поне през последния ден от уикенда да си организирате малка почивка следобед. Отделете поне 20 минути за релакс: сън, медитация, съзерцание. Тази почивка ще ви помогне да се рестартирате и да не се чувствате като товарен кон, който работи от сутрин до вечер. Испанците имат традиция, в това отношение – тяхната сиеста е добър пример за правилното разпределение на времето.

Източник: woman.ru

Боринал имунитет
БОРИНАЛ за железен имунитет

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *