Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За какви заболявания алармира мускулната болка?

Мускулната болка може да подскаже проблеми с органи и системи в човешкото тяло. Чрез нея могат да бъдат идентифицирани скрити заболявания

мускулната болка
Мускулната болка може да бъде сигнал за проблем с вътрешен орган или цяла система от човешкото тяло

Мускулната болка е симптом, който разкрива повече от неприятното усещане, което е. Тя е аларма, че нещо в нашето тяло боледува или е напът да се разболее.

Ако внимателно се вслушвате в сигналите, които изпраща тялото, можете да „хванете“ развитието на някои болести много преди появата на техните характерни симптоми. Тествайки собствените си мускули е лесно да идентифицирате проблемните зони, както и да предотвратите неизправност в работата на вътрешните органи и системи.

Приложната кинезиология научно разглежда мускулната болка като симптом на сериозно заболяване. Това са полезни диагностични методи, които съчетават принципите на мануалната терапия и мускулното изследване със стимули. Повече за нея ще научим специалист-кинезитерапевт.

Евгений Золотухин

Евгений Золотухин е кинезитерапевт, според когото: Нищо не изчерпва и унищожава човешкото тяло като продължително физическо бездействие. Специализирал е терапевтична ставна гимнастика. Предпочита да е информиран за най-новото в кинезитерапията от научите публикации в специализираните издания. Така непрекъснато обогатява знанията си, работата с пациенти подобрява практиката му.

Как да тестваме мускула: основи на диагнозата

Кинезитерапевтът Евгений Золотухин обяснява, че всяка секунда мозъкът получава хиляди сигнали от всеки мускул. Мозъкът анализира състоянието им, степента на разтягане и устойчивост. Ако една група мускули е отслабена за дълго време, има общ дисбаланс в организма. Те се опитват да заменят работата си с мускулни влакна от противоположната страна на тялото, което провокира хипертоничност и пренапрежение.

Промяната в мускулния тонус е сигнал към мозъка за здравословен проблем. Специалистът-кинезитерапевт може да определи най-отслабените групи и да анализира кои органи са разположени наблизо и как това се отразява на намаляване функцията на тялото. Той оценява как реагират на повишен стрес и дали проявяват съпротива, когато се дразнят.

Например, при тестване на делтоидния мускул може да се открие нарушение на кръвното налягане. За да направите това, протегнете ръка до нивото на раменете, бавно сгънете и натиснете точката под ключицата. След няколко секунди лекарят натиска ръката, оценявайки степента на съпротивление. Ако не може да издържи леко налягане, човек е изложен на повишен риск от хипертония и заболявания на сърдечно-съдовата система.

Намаленият или увеличен мускулен тонус може да подсказва за заболяване на вътрешните органи

Kинезитерапевтът Евгений Золотухин сравнява работата на тялото и оценката на мускулното напрежение, подобно на диагностиката на кола. Колата ни служи дълго време без проблеми, но ако не се правят редовни проверки на маслото и двигателя, рано или късно ще се появяват проблеми. Колкото повече собственикът забавя превенцията, толкова по-труден и по-скъп ще бъде ремонтът на автомобила. Това се случва и с човешкото тяло, което изисква постоянна самодиагностика, за да се предотвратят сериозни заболявания.

Връзката на мускулите и вътрешните органи

В човешкото тяло има хиляди мускули, много от които са свързани с вътрешните органи чрез нервни окончания. Ако се появи хипертонус, обърнете внимание на някои възможни здравословни проблеми:

– Когато мускулите от вътрешната страна на краката са слаби, се появяват чревни проблеми, колит, дисбиоза и хроничен запек.
– Плоскостъпието показва слабост на мускулите на тазовото дъно, нарушение на пикочно-половата система. Жените често имат пролапс на матката, възпаление на фалопиевите тръби.
– При слаби мускули на гърба и увиснали напред рамене, често се разкрива връзка със стомашни заболявания, поява на язви, гастрит и лошо храносмилане.

Поплитеални мускули

– Отслабените поплитеални мускули (намират се отстрани на коляното) и пукане в коленете може да показва в ранен стадий на възпаление на жлъчния мехур и образуване на камъни в него.
– Слабите глутеални мускули (отстрани на ханша) се наблюдават при патологии на бъбреците, яйчниците, пикочно-половата система, импотентност при мъжете.

Глутеални мускули

– Атонията или намаленият тонус на мускулната рамка на гърба може да показва, че функционирането на сърцето, коронарните артерии, бронхите и белите дробове е нарушено.
– Шивашкият мускул губи тонуса си при предразположение към надбъбречна медостатъчност, нарушено производство на хормони на стреса и развитие на тумори.
– Флексорите на шията са свързани с максиларните синуси на човека, и често са хипертонични при хроничен синузит, тонзилит, ринит.

Шивашки мускул

При тези и други заболявания пациентите заглушават болката в мускулите, но тя се връща с друг рецидив. Диагнозата на мускулното напрежение разкрива причината. Например, да се идентифицира патология на тънките черва е възможно не само с помощта на скъпи прегледи, като компютърна томография. Достатъчно е кинезитерапевт внимателно да изследва мускулния корсет на корема, за да се открият области с намален тонус и правилно да се идентифицира заболяването без сканиране и анализ.

Техниката на приложната кинезиология е трудна за овладяване. Но редовния самопреглед на тялото ще помогне да се идентифицират напрегнатите или слаби мускули, и да се предотвратят заболявания и възпаления в бъдеще. Това е важна превантивна мярка, която предотвратява усложнения на ранен етап.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *