ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Солните компреси лекуват почти всичко

Солните компреси, като метод за изцеление, бяха тествани по време на Великата Отечествена война

Солните компреси – лесно се приготвят и бързо действат

Тази терапия се оказа отлична при почти пълното отсъствие на антибиотици и антисептични лекарства.

Големите фармацевтични компании не печелят от широкото използване на толкова евтини и универсално достъпни средства. Следователно, официалната медицина позволява използването на солните компреси, но не ги препоръчва на пациентите. Междувременно, всеки човек може да направи сам 10-процентен физиологичен разтвор, който освен че се приготвя лесно, е и напълно безопасен. Просто трябва да знаете как правилно да го приготвите и приложите – под формата на превръзки или чрез изплакване. Освен това, трябва да сте наясно в кои случаи няма да бъде достатъчно ефективен, за да не губите ценно време и да използвате други методи.

Как се използват солните превръзки?

Хирургът Щеглов пръв започва да използва превръзки, напоени с физиологичен разтвор, за лечение на войници със сериозни наранявания по време на Втората световна война. Превръзките се нанасяли директно върху замърсени и възпалени лезии, и след няколко дни повърхността на кожата е била сравнително чиста, температурата спадала и възпалението преминавало. След кратко време войниците, които преди това са били в обособените спешни и реанимационни сектори, много бързо са били прехвърляни към отделенията за възстановяване.

Медицинската сестра Анна Горбачева

Медицинската сестра Анна Горбачева, която по това време е работила с хирурга Щеглов, споделя в своите мемоари, че сред ранените, които са били третирани със солни превръзки, на практика не е имало смъртни случаи.

След войната Анна Горбачева продължава да работи като медицинска сестра и да използва физиологичен разтвор за елиминиране на различни патологии, които са придружени от възпаление на жлъчния мехур и панкреаса, бъбреците и черния дроб, ревматоиден артрит, възпалителни процеси в горните и долните дихателни пътища и много други заболявания. Благодарение на това лечение много пациенти си спестиха сложни операции и усложнения след сериозни заболявания.

Болести, при които лечението със сол помага

При какви заболявания помагат солните превръзки?

Ето кратък списък на част от тях:

– Болка и спазми в главата, причинени от възпаление в мозъка и менингите – превръзки се прилагат за локализиране на болката.

– Възпаление в синусите – кърпички по челото, синусите, бузите, за по-добро изстискване можете да използвате памучни тампони. Освен това трябва да изплакнете носа си с физиологичен разтвор.

– Настинки и инфекции на горните дихателни пътища – прилагат се на челото, тила, шията и горната част на гърба.

– Ендокринни заболявания (на щитовидната жлеза).

– Пневмония – превръзка плътно към мястото на процеса.

– Възпаление в червата, хранително отравяне – прилагат се върху целия корем.

– Анемия с дефицит на желязо – повърхността трябва да покрива гръдния кош, да улавя горната част на коремната кухина.

– Възпалителни заболявания в ставите – слагат се върху цялата област на засегнатата става, покривайки възпаленото място в диапазон поне 15 см.

– Лезии, причинени от изгаряне – силната болка минава след няколко минути, но е по-добре да оставите превръзката до сутринта.

– Прочистване от вредни вещества и токсини – периодично слагайте топли солни компреси в областта на стъпалата и корема;

– Косопад – разтривайте корените и мокрия скалп със сол. След това изплакнете с топла вода.

Лечението със сол е забранено при ето тези състояния

– кървене в белите дробове;
– склероза на мозъка.

Солните превръзки не дават ефект:

– при ангина пекторис и сърдечни заболявания;
– язви в храносмилателната система;
– запек и инверсия на червата;
– изпъкнали хернии, рубцеви новообразувания и сраствания;
– жлъчнокаменна болест.

Приготвяне на физиологичен разтвор

Соленият или физиологичен разтвор се приготвят с обикновена или морска сол, без добавки или консерванти, които могат да увредят кожата при употреба.

Водата може да бъде обикновена питейна, изворна или преварена. Позволено е да се използва дестилирана, размразена или дъждовна вода. Най-доброто решение е получаването на 8 до 10-процентов разтвор. По-слабият може да се окаже неефективен, а прекалено наситеният солен разтвор е възможно да повреди малките кръвоносни съдове.

9-процентов разтвор се получава чрез разтваряне на 90 грама сол (3 супени лъжици без връх) в 1 литър вода. Съхранявайте получената течност в плътно затворен съд, не повече от един ден от момента на приготвяне. Водата може да е както топла, така и прохладна. Преди лечението течността трябва да се затопли до температура, която е близка до тази на тялото. Но не в микровълнова фурна, за да не се наруши структурата на течността.

Солни компреси

За лечение можете да използвате марля или превръзка, сгъната осем пъти, или кърпа, сгъната на четери. Поставете приготвената превръзка в загрятата солна течност за 1 минута, след което изстискайте малко, така че да не тече. Върху предварително почистената от кремове и мехлеми кожа трябва да се нанесе превръзката. Не бива да се покрива с найлон или друг подобен материал. Можете да го покриете с чиста кърпа и плътно да я превържете или да я фиксирате с лепяща лента. Превръзката трябва добре да пасва към засегнатата област, от една страна за да може да действа, а от друга – за да не се изхлузи. Обикновено се поставя вечер и се оставя да действа до сутринта.

Как действа лечебната сол?

Същността на лечението се състои в „изсмукването”, което солната превръзка прави – първо от повърхностните слоеве на кожата, а след това от дълбоките тъкани. Заедно с излишната течност излиза и цялата патогенна микрофлора, продуктите на разпад и токсините, които се отстраняват през порите на кожата. Всички патогени постепенно се елиминират от тялото, благодарение на физиологичния разтвор. Ефектът от солната превръзка наподобява работата на лимфния апарат и му помага, когато тази система е претоварена и не може да се справи с работата. Солното лечение се извършва само като средство за допълване на основната лекарствена терапия, предписана от медицински специалист.

Източник: zen.yandex.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *