Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КВАМАТЕЛ / QUAMATEL

Съдържа фамотидин, безводен силициев диоксид, магнезиев стеарат, повидон, натриев нишестен гликолат, талк, царевично нишесте, лактоза монохидрат, червен железен оксид, титанов диоксид, макрогол 6000, сепифилм 003

Предназначение

КВАМАТЕЛ е лекарствен продукт, намаляващ съдържанието на киселини и пепсин в стомаха. Най-често се прилага за лечение на стомашна доброкачествена язва и язва на дванадесетопръстника. Подходящ е при симптоми, свързани с рефлукс на стомашен сок към хранопровода. Препоръчва се и при други болести на храносмилателната система, провокирани от киселинна свръхпродукция.
Може да се използва като средство за профилактика срещу рецидиви на язва и за ограничаване риска от поглъщане на стомашна киселина при хирургични интервенции под обща анестезия.

Как се приема

Таблетките КВАМАТЕЛ се поглъщат цели, с вода; не трябва да се стриват или сдъвкват. Дневната доза се определя индивидуално в зависимост от здравословния проблем, възрастта и общото състояние на пациента.

При пропуснат прием еднократната доза се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия; не се компенсира пропуск чрез увеличаване. Предозирането изисква стомашна промивка и симптоматична терапия.

Продължителността на приема зависи от повлияването; приемът се спира по лекарска препоръка. Продуктът е предназначен за продължителен прием. Ако пациент се лекува повече от година с редовни дневни дози до 800 мг, не следва да се очакват опасни странични ефекти.

Възможни нежелани ефекти

Една от възможните последици при лечение с КВАМАТЕЛ е проявата на алергични реакции – обриви, оток на лицето и гърлото, затруднено преглъщане, дихателни затруднения. Този тип смущения изискват незабавна медицинска намеса.

Не особено често споменавани странични ефекти са главоболие и световъртеж, диария, газове, запек. Не са изключени симптоми като умора, повишена температура, аритмия, гадене и повръщане, чернодробни смущения, пресъхване на устата.

Съобщавано е също за нервност, объркване и халюцинации, депресия. Възможни са болки в мускулите и ставите. Има данни за кожни проблеми като сухота, сърбеж, косопад. Регистрирани са случаи на бронхоспазми.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КВАМАТЕЛ с активен компонент фамотидин не се прилага при алергия към някоя от съставките на продукта.

Противопоказан при лечение на деца, бременни и кърмачки.

Прилага се след изключване на диагноза за злокачествено заболяване на стомаха.

При рискови пациенти се преценява възможността за безопасно прилагане; касае се за хора със заболяване на бъбреците и черния дроб.

Повишено внимание за случаите, при които пациентът е дал реакции на свръхчувствителност към антиацидни средства.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на КВАМАТЕЛ с опасни за пациента последици. Възможно е при паралелен прием да бъде отслабено въздействието на някои медикаменти, което следва да се отчете при дозирането и режима на прием.

Съвместяването с антиациди изисква двучасова пауза между двата продукта.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка с 14 таблетки по 40 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *