Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нови препоръки за здравословно хранене

Новите препоръки за здравословно хранене са за намаляване на приема на сол, мазнини и захари. Хората се призовават да ядат повече плодове и зеленчуци, както и пълнозърнести храни, храни с ниско съдържание на мазнини, морски дарове и млечни продукти. Впоследните години много драстично се е увеличил броят на затластелите хора и хората с наднормено тегло. Това се отнася и за децата и юношите. Тази епидемия от затлъстяване води след себи си и редица заболявания, като диабет, високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, мозъчен инсулт и някои видове рак. За да се предотврати тази епидемия хората трябва да знаят какви храни да ядат и колко.

При много хора типичната диета съдържа прекомерни количества натрий. Последиците за здравето от прекомерната употреба на натрий и калий са високо кръвно налягане, сърдечни заболявания и инсулт. Новите препоръки на диетолозите за справяне с тези здравословни проблеми са да се приема по-малко от 2300 милиграма на ден натрий, а при хора над 50 години приемът на натрий трябва да не превишава 1500мг. на ден.

Необходимо е да се намали приемът на захари и наситени мазнини, тъй като те водят до висок холестерол. На тяхно място трябва да се консумират храни богати на фибри, както и много плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и млечни продукти. Някои храни богати на мастни киселини са основната причина за сърдечно-съдови заболявания и диабет. Диетолозите препоръчват тези храни да се заменят с храни, които са с високо съдържание на мононенаситени и полиненаситени мастни киселини. Намаляването на процента на калории от храната наситени мастни киселини до 7 на сто могат допълнително да намалят риска от сърдечни заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *