Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се отървете от микозите в гърлото и ушите?

Според статистиката, публикувана в специализираните медицински издания, 832 милиона души в света страдат от различни опасни гъбични инфекции

микозите в гърлото и ушите
Микозите в гърлото и ушите предпочитат жените

Сред тях са и онези хора, при които се откриват заболявания като микоза в ушите, гърлото и носа. Патологиите са изключително неприятни и доста трудни за лечение. За това защо се развиват, кой е изложен на риск и как да се защитим обяснява лекарят-оториноларинголог Владимир Зайцев.

Рискове от заболяване

Веднага трябва да се отбележи, че рисковете от развитие на различни видове микози са доста високи, когато има лигавици. А цялата система от УНГ-органи е просто голям брой лигавици. В зависимост от местоположението, гъбичните инфекции имат свои собствени имена: в носа това е риномикоза, в ухото, отомикоза, а ако е в областта на фаринкса – фарингомикоза. Най-рядко се наблюдава ларингомикоза – гъбична инфекция, която засяга ларинкса.

Владимир Зайцев, оториноларинголог

Сред често срещаните симптоми, характерни за всички видове гъбички в УНГ системата, е силен сърбеж на мястото на инфекция. Може да има и освобождаване на секрет, например, ако това е гъбичка кандида, при която е се образува и плака. Трябва да се знае, че ако някъде ви сърби по-упорито, то не винаги е необходимо веднага да тичате до аптеката за лекарство срещу гъбички. В края на краищата, патология на тригеминалния нерв също може да причини сърбеж, когато нервът е раздразнен. Но да посетите специалист, ако има такова неприятно усещане, си струва. Също така, сред симптомите са корички, плака и прояви на интоксикация на тялото, която се изразява с повишаване на температурата, слабост и мускулни болки.

Най-често човек страда от гъбични инфекции, причинени от микроорганизми сред които са Candida, Penicillium, Mucor и други. И тук е важно да се разбере, че не всеки човек си тръгва с инфекция при първия сблъсък с такъв патоген. По правило развитието на инфекция по време на заразяване се случва при онези хора, които имат подчертано намален имунитет. Само тогава гъбичките могат да се укрепят в тялото и да започнат бурна дейност. В риск могат да бъдат:

– Хората с проблемен имунитет;
– Тези с диагностицирани кръвни заболявания (като анемия);
– Пациенти с онкологични патологии;
– Диагностицираните със СПИН;
– Страдащите от диабет и астма.

Ако подозирате наличието на гъбички, определено трябва да посетите специалист, който освен да ви прегледа, ще назначи и необходимите изследвания.

Откриване на врага

Диагнозата на това състояние не е толкова проста, тъй като има прояви на УНГ заболявания, които са много по-чести от гъбичките, например фарингит, ринит и др. На този фон гъбичките не винаги са лесни за диагностициране. Най-често се откриват, ако лекарят подозира тяхното присъствие и предприе набор от мерки за откриване на проблема.

По-вероятно е жените да страдат от такива патологии. Гъбичките в УНГ системата често дори се наричат ​​“женска патология“. Може би това се дължи на използването на силни антибиотици при лечението на заболявания на женската генитална област (те са многобройни, а терапията често е изключително силна). Важно е да знаете, че когато приемате
антибиотици, резултатът може да бъде развитието на микоза, тъй като антибиотичната терапия убива бактериалните щамове, мястото се освобождава и навлиза друга флора, тъй като природата не понася празнотата. И се случва така, че добрата флора няма време да се развие, а мястото вече е изпълнено с патогенни микроорганизми.

Също така, причината за развитието на проблема може да бъде топлината, тъй като гъбичките се размножават много добре при такива благоприятни условия. Може да се появи и в ситуации, в които е имало механично влизане на микотични клетки, например, просто сте почесали ухото си с мръсна ръка и сте направили инфекция. Гъбичката е жив организъм, който има специални структури (спори), които се прилепват към кожата на ушния канал и лигавицата на фаринкса. В същото време гъбичките са много силни и упорити, и е трудно да бъдат умъртвени.

Трябва да се има предвид, че всеки човек храни инфекция някъде вътре в себе си. На фона на намаления имунитет новият организъм започва да търси храна. И идеалната храна за него е всичко, което експертите наричат ​​вредно: сладкиши, торти, сладоледи и пр. Освен това, гъбата обича и млечните продукти: извара, заквасена сметана, самото мляко. Ако всички тези храни са и топли, това е просто перфектно за вредния организъм. На този фон той се възпроизвежда по-лесно, по-активно и расте още по-енергично.

Терапия на заболяванията

Лечението на гъбичките е много, много трудно. Освен това, терапията трябва да бъде назначена от специалист: трябва да намерите добър УНГ лекар, любознателен и усърден, такъв който иска да стигне до дъното на причините и последиците, за да премахне паразита успешно. Всеки пациент трябва да превърне лекаря в свой съюзник.

Фармацевтичните продукти предлагат много и различни възможности за лечение на микози в УНГ сектора: хапчета, лекарства под формата на спрей и т.н. Лекарят трябва да ги подбере в зависимост от тежестта на ситуацията, състоянието на имунитета на човека и други фактори. Има случаи, при които няма да е достатъчно просто да се приема някакъв антибиотик и да се спазва диета. Всичко трябва да работи в комплекс, трябва да преминете курс на лечение, който не може да бъде прекъснат.

Днес широко се използва ултразвуково лечение на микози, тъй като е доказано, че гъбичките се страхуват от ултразвука. Съответно, ултразвуковата терапия, която унищожава гъбичните маси, ще бъде ефективна. В допълнение, лазерът също намери широко приложение като специализирана терапия: той отлично се справя с онова, което микозите причиняват.

От новите методи, които сега се използват в лечението, е фотодинамичната терапия, тоест ултра-силен лазер, който действа по-дълбоко от обикновения.

Ясно е, че не трябва да се прилага самолечение, тъй като неправилно подбраните методи и инструменти отнемат време и водят до факта, че процесът става хроничен. Затова, ако има някакви дългосрочни УНГ-проблеми, не е добра идея да се надявате, че те ще минат сами. В идеалния случай трябва да потърсите опитен лекар, който може да разчете подробно състоянието на човека и да избере най-доброто лечение за него.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *