ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Конопено олио – за какво помага?

Конопеното олио е лек за редица здравословни проблеми

Ще ви запознаем с някои от по-интересните приложения на конопеното олио. Със сигурност можете да намерите множество приложения на конопа, който се използва отдавна не само в медицината, а и в козметиката.

Същото важи и за олиото, което се извлича от семето на конопа.

конопено олио
Конопеното олио помага при ревматоиден артрит

Ето за какво можете да използвате конопеното олио:

Козметични продукти

Конопеното олио е чудесна основа за създаването на козметични продукти. То предотвратява загубата на голяма част от влагата на кожата, предпазва я от изсушаване и напукване. Освен това е отличен лубрикант, а този факт го превръща в идеална съставка за бебешки продукти и продукти за грижа за кожата.

Блокира UV лъчите

Естествените природни свойства, които притежава конопеното олио, го превръщат в отлично органично средство за предпазване от вредните UV лъчи. Съществуват различни марки за защита на кожата от вредните слънчеви лъчи. Прави впечатление обаче, че напоследък преобладаваща част от тях използват конопеното семе. Това е така не само заради добрата защита от UV лъчите, а и заради множеството му здравословни качества.

Лек за здравословни проблеми

Конопеното олио притежава същите лечебни свойства като растението, от което произлиза – конопа. Съдържащата се в него линолова киселина може да се използва за лечението на ревматоиден артрит, невродемити и редица други здравословни проблеми.

Продукти за коса

Конопеното олио е отлично натурално средство за стимулиране растежа на косата. Освен това този вид олио хидратира косата и помага за нейното изправяне, в случай че е чуплива. Не е никак случаен фактът, че напоследък конопеното олио набира все по-голяма популярност сред производителите на шампоани, балсами и различни маски за коса.

Готвене

Освен за всичко изброено дотук, конопеното олио несъмнено става и за готвене. В преобладаваща част от случаите то може да замести слънчогледовото олио. Изключение правят само случаите, в които трябва да приготвите храната на по-висока температура. Когато приготвяте салата за семейството си, добре е да имате предвид, че конопеното олио може да замести отлично зехтина.

Полиране на дърво

Имайки предвид изсушаващите качества на конопеното олио или казано с други думи – то се полимеризира в твърд вид, е отлично средство за дървесно покритие. Ако го използвате като средство за полиране, то трябва да знаете, че за разлика от останалите продукти с това предназначение, то не се нуждае от разтворители. Освен това предпазва дървото от надраскване без да оставя следи.
Източник: zdrave.to,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *