Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лошо настроение: Какви са безспорните ползи от това състояние?

Можете да извлечете големи ползи от това състояние

Колкото и невероятно да звучи, факт е, че можете да извлечете известни ползи от това да сте в лошо настроение. Със сигурност на всеки човек му се е случвало да е в това състояние…

В следващите редове ще ви разкрием какви са ползите от това да сте в лошо настроение:

Подобряване на паметта

Екип от учени е тествал паметта на участниците за детайлите от магазин, който току-що са посетили. Изследователите са установили, че онази част от участниците, които са посетили магазина в лошо настроение, са си спомнили много повече подробности, в сравнение с онези, които са били в добро настроение. Това показва, че тъжните хора несъмнено обръщат много по-голямо внимание на заобикалящата ги среда. В същото време щастливите хора са много по-склонни да се движат по течението.

лошо настроение
Има големи ползи от лошото настроение

Разрушаване на стереотипите

Форгас и неговият екип накарали участниците да играят на игра, наречена „застреляй, не стреляй“.

Играчите били поставени в ролята на полицаи, които трябвало да застрелят всички лоши момчета, които държат в ръцете си оръжие. Част от мишените носели мюсюлмански шапки. Резултатите от изследването установили, че повечето от участниците стреляли по онези, които носели шапките. Прави впечатление, че тази тенденция се увеличава сред щастливите хора.

Повишена мотивация

Когато хората са в лошо настроение предпочитат да се занимават с по-трудни задачи или да се отдадат изцяло на работата си. В същото време прави впечатление, че щастливите хора или се отказват от изпълнението на задачата или са доста затруднени. В този ред на мисли, учените предполагат, че когато сте в лошо настроение, можете да го приемете като мотивация да докарате трудната задача докрай.

Увеличава чувството за справедливост

Участниците в експеримента са били помолени да изиграят две игри. В „Играта на диктатора“ те получавали десет долара и възможността да ги разпределят както пожелаят между тях и друг играч. В играта „Ултиматум“ участниците предлагали на отсрещната страна как да бъдат разделени парите. Ако отсрещната страна не се съгласи, никой не получава парите. Направило впечатление, че когато хората са в лошо настроение, отправят много по-щедри и разумни оферти.

Учтивост

Изследователите са стигнали до извода, че хората, които току-що са изгледали тъжен филм, са много по-склонни да бъдат учтиви. Това се дължи на факта, че те са по-привързани към чувствата на околните. Хората, гледали филм с щастлив край, са по-малко привързани към чувствата на околните и проявяват по-малко учтивост.

Източник: pik.bg,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *