Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Няма лекарства, подходящи за всички!

Няма лекарства, които да са подходящи за всички без из­ключение. Много зависи от кон­кретната ситуация. Едно и също лекарство, предписано при една и съща диагноза, може в единия случай да спаси болния човек, в друг – да се окаже неефикасно, а в трети – да влоши състоянието. Затова лекарите предупрежда­ват; никога не приемайте тези лекарства, които са помогнали на вашия роднина или съсед. Вашият организъм е различен, имате други съпътстващи за­болявания. Ето защо подходът трябва да е индивидуален.

Дори едно лекарство, което ви е помогнало много преди десет години, може да се окаже безполезно или дори опасно след няколко години. Та нали много неща в нашия организъм вече са се променили. Тези про­мени може да оцени правилно само опитен лекар, ръководейки се от резултатите от изслед­ванията.

ФАЛШИВИ ЛЕКАРСТВА

Ако дори и най-високока­чествените и с доказан ефект препарати може да навредят на организма ни, какво да кажем тогава за фалшификатите. За съ­жаление, броят им на световния пазар през годините не намаля­ва, а се увеличава. Разбира се, не е нужно, а и е невъзможно дори изобщо да се откажем от лекарствата. Очевидно е обаче, че е време да преразгледаме от­ношението си към тях и начина, по който ги приемаме.

Още веднъж повтарям: почти всяко лекарство, при определе­ни условия (предразположение и индивидуална поносимост на организма, предозиране, несвоевременно приемане на лекарството и т.н.) може да представлява реален риск за здравето ви. И преди да изпиете каквото и да било, дори и най- известното лекарство, опитайте да получите колкото може пове­че информация за него, консул­тирайте се с вашия лекар и се замислете добре, дали наистина имате нужда от него?

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *