Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако имате аневризма, намалете кафето и слабителните

Д-р Моник Влак съветва: „За паци­ентите с аневризма на кръвоносните съдове в главния мозък намаляването на кофеина или слабителното при запек – тези неща могат да понижат опасността от спукване и интракраниален кръвоизлив“.

В хода на изследванията специ­алистите също така разглеждали фактори, повишаващи опасността от спукване на аневризмата. Пак ще напомним, че повишеното кръвно наля­гане е това, което отслабва стените на кръвоносните съдове и то се пре­дизвиква от наднормено тегло, пушене и недостиг на физическа активност.

Д-р Шарлин Ахмед, сътрудник в британската Асоциация по изучаване на инсулта, коментира изводите на холандските учени по следния начин: „Рязкото повишаване на кръвното налягане може да повиши опасността от опасен разрив на аневризмата. Обаче е много трудно да се определи действително ли изброените в това изследване фактори са непосредстве­на причина за инсулт. В много случаи това може да е проста причина за инсулта, а в много случаи може да е просто съвпадение“. Според заключе­нието на британската Асоциация по изучаване на инсулта са необходими допълнителни изследвания, за да се удостовери доколко тези фактори мо­гат да се смятат за непосредствена причина за инсулта.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *