ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

12 навика, които водят до бедност

Материалното благополучие позволява на хората да се чувстват значими, уважавани и свободни

бедност
Страхът от новото, бездействието и липсата на вяра в себе си водят до бедност

Основният проблем на много бедни хора е невъзможността да си представят друг живот, различен от този, който имат. Такива хора вярват, че никога няма да успеят да спечелят достатъчно много, за да се хранят пълноценно и да разпускат пълноценно по време на отпуската. Всъщност, всичко е в техните ръце.

Психологията на бедността е вяра, която създава недостиг на материални средства. Затова, нека поговорим за някои основни навици, от които да се отървете, за да промените живота си към по-добро.

Ако искате да сте богати и свободни, тогава определено трябва да се освободите от ето тези „зависимости“:

1. Чувство на самосъжаление.

Хората, които са психологически склонни към бедност, постоянно се оплакват от съдбата си, сякаш не им е предопределено да бъдат богати. Или се оплакват от своята националност/фигура/възраст… Всъщност, те се оплакват през цялото време. Самосъжалението е котва, която ви закотвя до дъното и гарантира вечна бедност.

2. Общи спестявания.

Хората, които купуват само от разпродажби и с отстъпки, ощетяват не само за себе си, но и собствените си деца. Такива хора очевидно изпитват дисбаланс в приходите и разходите. Заможните хора никога не съжаляват за пари, които са похарчили за добри неща, като вкусна храна или качествен релакс. Тяхно основно мото е, че скъпото винаги излиза по-евтино.

3. Увереност, че радостта може да се усети само с кръгла сума.

На практика радостта не идва наготово, дори ако живеете в огромно имение, носите дизайнерски дрехи и скъпи часовници. Богатите хора изпитват радост не заради парите, които имат, а от съвсем различни неща, които не могат да се купят – здраве, хармонични отношения с роднини, приятели и други.

4. Правите омразни неща.

Трябва да запомните, че постигането на отлични резултати ще успее само тогава, когато правите нещо, което ви носи удовлетворение. Няма други опции.

5. Харчите повече, отколкото печелите.

За хората с психология на бедняци е трудно да разберат, че е по-добре да вземат заем, за да развият собствен бизнес, отколкото да купуват кола или ултра модерен телевизор, последен модел телефон и така нататък.

6. Търсите незабавни ползи.

Бедните хора винаги се стремят да получат всичко наведнъж. Не искат да обмислят възможността да започнат работа в голяма компания с ниска ставка, защото не разбират, че е възможно да получат големи ползи, когато са заобиколени от служителите и ръководството на тази компания. По подобен начин някои млади хора не разбират защо трябва да отделят време за образование, ако могат да получат работа веднага след дипломирането си (без образование се заемат само нископлатени длъжности).

7. Някой друг е виновен.

Потенциалните губещи винаги настояват, че корупцията и престъпността са широко разпространени в света, че многото пари могат само да бъдат откраднати само, но не и спечелени честно. Богатите хора, напротив, са креативни и намират изход от всяка ситуация, без да обръщат внимание на злините, които ги заобикалят.

8. Непрекъснато сравнявате себе си с другите.

Не забравяйте, че сте човек, който не е като другите. Не позволявайте на външния свят да промени онова, което ви прави уникален и различен.

9. Дистанциране от семейство и приятели.

Бедните хора се стремят да сведат до минимум комуникацията със своите близки, но именно семейството и добрите приятели са основната опора, и точно тези хора ще ви помогнат да оцелеете в най-трудните периоди от живота без да губите вяра в себе си.

10. Нежелание да поемете отговорност.

Много от тези, които живеят в бедност, не искат да направят нещо, за да променят ситуацията, винаги намират причина – времената не са подходящи, нестабилни са, правителство е лошо, родителите или шефа им пречат непрекъснато. Такива хора имат извинения за всичко.

11. Подценяване на нуждите.

Бедните винаги се задоволяват с малко и го смятат за достатъчно. Богатите хора имат други основни нужди, например да се хранят в добър ресторант няколко пъти месечно, да посещават редовно лекар и зъболекар или да почиват ежегодно в чужбина. За да увеличите материалното ниво, е необходимо да увеличите нуждите си, и в същото време да сте сигурни, че си заслужава.

12. Сигурни са, че скромният живот е по-добър.

Бедните хора наистина не обичат стартиращите, тоест онези, които са над тяхното ниво. Това е особено вярно в онези семейства, в които бабите и дядовците са живели скромно и затова родителите учат децата си да живеят по подобен сценарий. В такава среда дори надарените деца слушат родителите си и се опитват да не се различават от другите.

Трябва да се отървете от тези навици, от този начин на мислене. Всъщност, парите са енергиен поток със собствени правила. Основното правило е колкото повече давате, толкова повече ще получавате. Затова, не се страхувайте да давате, потърсете нови възможности и се насладете на живота. Не забравяйте, че всеки има 24 часа на ден и трябва да умее да ги оползотвори правилно и полезно. Някои се занимават със самосъжаление, а други – със саморазвитие. Така че, всичко е във вашите ръце.

Източник: medium.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *