Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво лекуват различните видове мед?

Излишно е да споменаваме, че пчелният мед, освен естествена и вкусна храна, е и изключително полезен за здравето…

Знаете ли какво лекуват различните видове мед?

Пчелари обясняват, че до голяма степен цветът на пчелния мед зависи от основните му съставки – дали е акациев, полифлорен или пък някакъв друг вид.

Светлият мед е по-лек, докато тъмният е по-тежък. За сметка на това обаче той съдържа повече антиоксиданти в сравнение със светлия. Именно поради тази причина старите пчелари препоръчват консумацията на тъмен мед, когато искате да засилите имунната система или пък го използвате като противораково средство.

видове мед
Светлият мед е по-лек

Всеки вид мед има своите полезни свойства. Така например липовият предотвратява успешно нощните изпотявания и като цяло изпотяванията.

Акациевият мед пък е с мощно противовъзпалително свойство. Медът от елда е отлично средство за укрепване на стените на кръвоносните съдове.

Като цяло пчелният мед съдържа редица полезни и защитни вещества, които действат терапевтично и превантивно. Той е изключително богат на аминокиселини, органични киселини, витамини (особено от групата на В комплекс) и минерали.
За да извлечете всички тези ползи от пчелния мед обаче, трябва да го съхранявате правилно, тъй като съдържа летливи вещества, които могат да се изгубят при неправилно съхранение.

В никакъв случай не го дръжте на пряка слънчева светлина, защото така се губят ценните му съставки. Съхранявайте го в стъклен съд, който задължително трябва да стои на тъмно.

Когато го комбинирате с някакъв друг вид храна – например питка или обикновена филия хляб, храната се усвоява по-бързо.

Човешкият организъм усвоява различните храни в различна степен. Медът обаче е един от малкото продукти, които се усвояват на 100%.

Несъмнено този продукт има много полезни свойства, но в никакъв случай не трябва да го приемате като панацея.
Когато загреете меда, част от фруктозата се разпада и така се образуват левулинова и мравчена киселина, които увеличават неколкократно киселинността му.

Той е сред продуктите, които разграждат мазнините. Най-добре е да го консумирате на гладно – един час преди или три часа след хранене.

Комбинирането му с други храни няма да ви навреди… Дори, както споменахме по-горе, е полезно. Това условие не се отнася само за случаите, в които искате да го използвате в борбата срещу мазнините.

Източник:bg.honeypedia.info,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *