Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са най-страшните болести в света?

Здравейте, на страниците ви намирам полезна информация, но ще ми бъде интересно да чета и любопитни факти от света на медицината.

Станимир Генадиев – София

  • Синдром на взривяващата се глава: този необичаен синдром, за щастие, не води до експлозия на главата в буквалния смисъл, но вътрешно човек чува шум, трясък и други звуци. Няма болка, само зна­чителни неудобства. Все още е неизвестно каква е причината за този синдром, но най-често се проявява след силен стрес и умора. След почивка повечето от симптомите на синдрома изчезват.
  • Синдром на чуждия акцент: симптомите на този синдром са нарушения на говора, изразяващи се в незначителни промени в интонацията, скоростта и ударението, поради което речта на пациента напо­добява диалект на чужденец, който се опитва да учи чужд език Този синдром се появява обикновено след някои увреждания на мозъка, а пикът му е една-две години след травмата. От 1941 г. са регистрирани около 50 случая на това заболяване. Някои от тях след специална терапия и обучение отново се „научават“ да говорят правилно, но повечето страдат до края на живота си.
  • Фатално семейно безсъние: това е наследствено заболяване, известни са само 40 семейства, засегнати от болестта. При такова безсъние в мозъка се развива особена област, която потиска центъра на съня, а това води до невъзможност да се спи. С напредването на болестта човек спи все по-малко и по-малко, чувства се по-уморен, страда от халюцинации и главоболие, а след няколко години умира от преумора.
  • Нечувствителност към болка: има много хора, които са се родили с малка генетична мутация, която изключва механизма за прехвърляне на сигналите за болката по човешкото тяло.  На пръв поглед изглежда, че такъв живот – без болка и страдание – е мечта за всеки човек, но в действителност болният рискува живота си всеки ден, тъй като може по всяко време да се пореже, изгори или нарани, без да забележи това веднага. Болката е индикатор за опсаност, а без нея е много по-сложно да се живее.
  • Синдром на върколака: научно се нарича хипертрихозис и се изразява в това, че човек започва да се окосмява – навсякъде и неконтролирано, включително и по лицето. Общо са известни 50 случая, повечето от тях са предадени по наследство. През 2008 г. учени от Колумбийския университет са установили, че ин­жектирането на тестостерон потиска растежа на космите и стимулира падането им от необичайните места, така че вече е налице една от възможностите за лечение на това заболяване.
  • Синдромът на Алиса в страната на чудесата: оказва се, че има и такова нещо. При това невроло­гично разстройство човек с мъка определя размера на обектите, смятайки всичките за миниатюрни (микропсия) или огромни (макропсия) по отношение на реалните им размери. Най-често този синдром се предизвиква от поглъщането на халюциногенни вещества или наличието на тумор в мозъка.
  • Синдром на Стендал: друго необичайно със­тояние е това, при което човек изпитва тежка тре­вожност, тремор, халюцинации и виене на свят при разглеждане на предмети на изкуството. Такъв човек не трябва да се допуска в Ермитажа – ще умре.
  • Синдром на Мебиус: неврологично заболяване, което се проявява още от раждането и се изразява в невъзможност човек да контролира лицевите си мускули. Болният не може да се усмихва, да се смее, да плаче или дори да си движи очите. Също така трудно му е да преглъща. За щастие, регистрирани са много малко хора, които страдат от този синдром.
  • Синестезия: това е единственият в списъка синдром, който в някои случаи може да се вземе за предимство. Човек със синестезия бърка сетивата си, т.е. може да „чува“ или „усеща“ изображенията, или например, да „вижда“ звуците. До 5% от световното население в една или друга степен има симптомите на синестезия. Болестта е наследствена и често

Материалът е от в-к „Доктор”

Ако страдате от проблеми със съня и имате болки в гърба, раменете и врата – възглавницата BIOMAGNETIC POWER Е ВАШЕТО РЕШЕНИЕ! Поръчайте тук и вижте повече информация на www.facebook.com/Биомагнитна възглавница

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *