ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

И майското слънце може да предизвика изгаряния

Отвикналата през зимата кожа не може веднага да поеме голямо количество ултравиолетови лъчи. Затова рискувате да се върнете у дома след пикника с руменец. За да предпазите кожата си от изгаряния, си нанесете слънцезащитен крем – но не от миналата година, а пресен. Ако зачервяването се появи още когато сте на почивка, се възползвайте от подръчни средства за първа помощ: наложете на обгорените части от тялото чиста кърпа, напоена със студена вода. Или намажете кожата си с до­матен сок. След като се върнете, нанесете средство про­тив изгаряне. Ако нямате в аптечката такъв препарат, намажете кожата си с крем, съдържащ екстракт от алое, хиалуронова или аскорбинова киселина. Тези вещества неутрализират вредните за кожата свободни радикали- Ако те се образуват в големи количества .в организма ви, това засилва активността на ултравиолетовите лъчи.

Яйченият белтък също добре възстановява увредената кожа. Той съдържа протеини, които пречат да се изгуби влагата. И не забравяйте, че изгорялата ви кожа сега изисква още по-голямо внимание, затова не излизайте през следващите една-две седмици от дома без слънце­защитен крем.

Материалът е от в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *