Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ХЕПАРИНОВ ГЕЛ И АСПИРИН НАМАЛЯВАТ ТРОМБИТЕ

Здравейте, може ли при тромбоза на повърхностните вени да помогне аспиринът?

Златка Колева – Русе

Първо u най-важно, консулти­райте се с Вашия лекуващ лекар. Само той може да подбере необ­ходимото за Вас лечение. Все пак можем да Ви дадем някои общи препоръки. Ако тромбът се е образувал в повърхностно разположе­ните Вени, помага хепариновият гел. Нанасяйте го с леки втриващи движения Така тромбите няма да увеличават размерите си, а с времето дори ще започнат да намаляват.

Едновременно с хепариновият гел е желателно да приемате по половин таблетка аспирин вечер – кръвта се съсирва по-бързо през нощта.

Аспиринът намалява свойство­то на кръвните клетки да се сле­пват и да образуват съсиреци.

Но никога не забравяйте, че това лекарство има своите про­тивопоказания, например язва на стомаха или на дванадесето­пръстника.

В този случай помолете да ви предпишат специалната му -форма.

ВНИМАНИЕ!

И на вас ще напомним колко е важен начинът на хранене. За предотвратя­ване на тромбообразуването набля­гайте на млечнорастителна храна и, разбира се, намалете мазнините, особено животинските. Също така движете се повече, това е много важно, дори и да ви изглежда банално. Ходете пеша, в бърз темп.

С една дума, помогнете на кръ­воносните си съдове.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *